2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Ismét betámadta a kormányt az amerikai nagykövet

David Pressman nyíltan fenyegetőzik: Elfogyott az Egyesült Államok türelme – írta meg a Mandiner. A lap azzal folytatja, hogy az amerikai nagykövet a magyar demokráciát kérdőjelezte meg.

  • Ismét betámadta a kormányt az amerikai nagykövet

Negyedik alkalommal rendezte meg a CEU Demokrácia Intézete, a Political Capital és a Fővárosi Önkormányzat közösen a kétnapos Budapest Forumot, a konferencia ezúttal is a fenntartható demokráciák építéséről és működéséről szólt – írja a HVG.

A nyitónapon felszólalt David Pressman, az Egyesült Államok nagykövete is. „Amikor erre a kiküldetésre készültem, rengeteg tanácsot kaptam: soha ne felejtsem el csodálni Budapest szépségét, különösen este, vigyázzak a lángossal, mert függőséget okoz és ne arra figyeljek, hogy mit mond a kormány, hanem arra, amit tesz” – kezdte beszédét az amerikai nagykövet.

Pressman szerint már ott tartunk, hogy „megkérdőjelezzük, valóban demokrácia-e Magyarország”.

A demokratikus berendezkedés két pillérének ugyanis a működő civil társadalmat és a szabad médiát tekinti, meglátása szerint azonban épp ezt a kettőt érte szerinte súlyos támadás a Szuverenitásvédelmi Hivatal részéről az elmúlt hónapokban.

A hivatal három vizsgálatot indított eddig – idézte fel a nagykövet – egyet a Transparency International ellen, amely az unió legkorruptabb államaként írta le az országot, egyet a korrupciós ügyeket feltáró független lap, az Átlátszó ellen, egyet pedig az akkumulátorgyárak hatását firtató civilekkel szemben. Mindezek mellett a hivatal vezetője kijelentette, a korrupcióval szemben civil szervezetek nem, egyedül kormányok tudnak fellépni – utalt vissza Pressman Lánczi Tamás szavaira.

A hivatal határozottan próbál valamit védeni, de az nem a magyar szuverenitás” – közölte a hivatal munkája kapcsán a nagykövet.

teljes cikk a Mandiner honlapján olvasható.

Fotó: Getty Images

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Pestisrácok.hu bemutatja – az árvízi folyamatok hozadéka: a buzgár + videó

A Pestisrácok.hu bemutatja – az árvízi folyamatok hozadéka: a buzgár + videó

Mielőtt bárki megnyugodna, hogy a szakemberek és a civil segítők ezrei megfékezik az évtized árvízét a Dunán és mellékfolyóin, nem árt tudni: a lassú apadás még nagyobb gondot okozhat, mint a Nagybajcsnál 855 centiméteren ma reggel tetőzött Duna. Az áradat zúdul le tovább Komárom, majd a Dunakanyar és Budapest felé.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!