2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Belföld

Ismét balhét provokált Szarvas Koppány Bendegúz

Ismét botrányt okozott a Momentum önkormányzati képviselője, Szarvas Koppány Bendegúz. A baloldali politikus a legutóbbi testületi ülésen arrogánsan provokálta a Fidesz képviselőit, majd Pikó András segítségével áldozatként próbálta beállítani magát. Az önkormányzati üléseken rendre alpári stílusban megnyilvánuló Szarvast idén nem jogerősen elítélte a bíróság, amiért korábban megdobálta a rendőröket, s ő volt az is, aki a pandémia idején a fideszesek kivégzéséről fantáziált.

  • Ismét balhét provokált Szarvas Koppány Bendegúz

Újabb elemmel bővült azoknak a botrányok listája, amelyeket Szarvas Koppány Bendegúz, a Momentum VIII. kerületi önkormányzati képviselője generált. A friss eset a képviselő-testület legutóbbi ülésen történt, mégpedig egy olyan óvodai épülettel összefüggésben, amelynek pályázat útján kívánt gazdát találni az önkormányzat. A józsefvárosi Fidesz indítványt terjesztett elő, mellyel azt szerette volna elérni, hogy az ingatlant a sérült gyermekkel foglalkozó Fellegajtó Nyitogatók Alapítvány kaphassa meg. A szervezet bentlakásos intézményt hozna létre sérült gyermekek számára, ennek fedezetét magánadományokból garantálná. Az alapítvány már működtet egy napközit, amelynek elismertségét, társadalmi hasznát kellően jelzi, hogy nemrégiben érdemelte ki a Családbarát Magyarország Önként Jöttem díját.

A Pikó András vezette önkormányzat baloldali többsége azonban egy adminisztratív húzással napirendre sem vette az indítványt, ennek az lehet az oka, hogy az épületet – információnk szerint – külföldi befektetőnek szánják. Emiatt szóváltás alakult ki, a momentumos Szarvas Koppány Bendegúz arrogáns, pökhendi megjegyzésekkel provokálta a Fidesz képviselőit és telefonnal felvételt készített róluk. Egry Attila fideszes politikus odalépett Szarvashoz, azt kérve, hogy fejezze be a kamerázást. Szarvas ezt nem tette meg, egy ponton még inkább a fideszes képviselő arcába nyomta a telefont. Egry a készüléket és Szarvas azt tartó kezét megpróbálta a saját orra elől eltolni, a momentumos pedig elejtette a telefont. Pikó András baloldali polgármester erre tettlegességre hivatkozva tíz perc szünetet rendel el. A baloldali sajtóban másként jelent meg az eset, a Telex például arról számolt be, hogy Pikó András szerint Egry Attila lépett fel tettlegesen, a megtámadott momentumos képviselő pedig nem csinált semmit.

Botrány botrány után

A történtek miatt feljelentést is tett Szarvas Koppány Bendegúz, akitől nem áll távol az alpáriság, hiszen szinte nincs olyan képviselő-testületi ülés, amelyen ne nyilvánulna meg ordenáré stílusban. Az egykor a DK-ban politizáló, most momentumos önkormányzati képviselőt ráadásul nemrégiben marasztalta el a bíróság: Szarvast idén májusban három év felfüggesztett börtönre ítélték első fokon, amiért 2018 decemberében dulakodott a rendőrökkel a Kossuth térre szervezett kormányellenes tüntetésen. Szarvas párttársával, Fekete-Győr Andrással együtt pirotechnikai eszközöket és egyéb tárgyakat dobált a Parlament épületének biztosítását végző egyenruhások felé. Míg Fekete-Győrt felmentették, az önkormányzati képviselőt bűnösnek találták csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak vádpontjában.

Érdekesség, hogy azon a júniusi lakossági fórumon, amelyet Szarvas Koppány Bendegúz a felfüggesztett börtönbüntetése kapcsán hirdetett meg, a momentumos politikus felesége a középső ujja felmutatásával reagált a férje felé záporozó kérdésekre, az obszcén gesztust pedig rögzítette egy résztvevő kamerája.

Rasszizmus és lámpavas

Szarvas Koppány Bendegúz időnként erősen kirekesztő, rasszista megjegyzésekre is ragadtatja magát, a tavaly ősszel megválasztott új brit miniszterelnök kapcsán például cigányozni kezdett. „Rishi Sunak miniszterelnöksége nekem úgy tűnik, mintha egy cigány Bokros Lajos+Lázár János kombináció kapná Bajnai Gordon 2009-es szerepét” – írta akkor a Facebook-oldalán, amivel még a saját szövetségesei körében is felháborodást keltett.

A momentumos képviselő az övétől eltérő politikai nézetekkel is gyűlölködésbe hajlóan türelmetlen. A pandémia idején a fideszesek kivégzéséről fantáziált a Facebook-oldalán: „Járványkezelés Fidesz módra. Nehéz erre szalonképesen reagálni, inkább csak úgy fogalmazok: megdolgoznak a fiúk a lámpavasért.” Később pedig úgy vélte, hogy az eredménytelen kormányellenes tüntetések alternatívája lehet, ha vér folyik.

Fotó: MTI

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Pártalapításon dolgozik, és már az idei Európai Parlamenti választáson is indulna Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje. A férfi korábban a baloldali Partizán műsorában szállt bele páros lábbal a kormányba, akit csak sértett emberként tartanak számon a jobboldalon. A témában a Vezércikk vendégei L. Simon László, Deák Dániel és Gajdics Ottó is elmondták véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!