2019. július 20.,
szombat, Illés napja

Ismét akciózott az ellenzék a köztévénél

Hír TV

2019. április 15., hétfő 18:56

A független Szél Bernadett Csányi Tamás jobbikos képviselővel és Berg Dániellel, a Momentum elnökségi tagjával indult el, hogy a Kunigunda útján lévő székházban bemutassák petíciójukat. Hadházy Ákos, Tordai Bence és Varju László képviselők pedig a főbejárat előtt csatlakoztak hozzájuk.

Közösségi oldalán közvetítette Szél Bernadett és Hadházy Ákos, ahogy több ellenzéki politikussal együtt ismét az MTVA székházához vonultak. A képviselők most is magukkal vitték az 5 pontos követelésüket és találkozni akartak az MTVA vezetőivel.

Hiába próbáltak több bejárton keresztül is bejutni az épületbe, a biztonsági őrök megakadályozták őket. Hadházy Ákos azt ígérte: az újabb akció egy sorozat része.

A DK-s Varju László azt mondta: követeléseiknek újra és újra hangot fognak adni.

"Képviselőtársaimmal most épp arra készülünk, hogy pótmagánvádat nyújtunk be, merthogy a legfőbb ügyészség elutasította azt a feljelentésünket, amelyet korábban tettünk" - mondta Varju László a DK országgyűlési képviselője. 

Szél Bernadett szerint, amíg az öt pontjuk nem valósul meg, addig tiszta választás sem lesz Magyarországon.

"Azt akarjuk, hogy sajtószabadság legyen Magyarországon, amíg nincsen sajtószabadság, addig nincsenek tisztességes és tiszta választások, most nincsen sajtószabadság, ezért az egész EP kampány cinkelt, és cinkelt is marad" - mondta Szél Bernadett független országgyűlési képviselő.

Az ellenzéki képviselők nem jutottak be a köztévébe, ezért kiáltványukat kiragasztották a székház bejáratánál. Az akcióban az LMP és az MSZP politikusai nem vettek részt.

Hír TV