2021. január 22.,
péntek, Vince, Artúr napja

Ismert aktivista Karácsony Gergely stábjában

MTI

2020. február 13., csütörtök 12:42, frissítve: csütörtök 17:40

Ismert kormányellenes aktivista is szerepet kapott Karácsony Gergely tanácsadói stábjában. Misetics Bálint a Hallgatói Hálózat, valamint a Város Mindenkié csoport tagjaként számos tüntetésen részt vett, többek között a Fidesz-székház elfoglalásában is. Ezen kívül Gulyás Márton aktivistával együtt tüntetőknek tartott kiképzést.

Összeállt a csapat - hirdeti imázsvideójában Karácsony Gergely. A videóban feltűnik mások mellett a Novák Katalint sértegető Jávor Benedek, a főváros nemrégiben kinevezett brüsszeli képviselője, valamint Korányi Dávid, Bajnai Gordon egykori kül- és biztonságpolitikai főtanácsadója. 

És bemutatkozik Misetics Bálint is, a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok által támogatott Város Mindenkiért Csoport aktivistája, aki szociális és lakásügyi tanácsadó lesz.

Misetics Bálint neve már sokszor szerepelt a hírekben. Leginkább azért, mert aktív szereplője volt a fővárosi tüntetéseknek. 2013-ban részt vett a Fidesz Lendvay utcai székházának elfoglalásában. De ott volt nem sokkal később a Városházán is, amikor a Város Mindenkiért csoport a hajléktalanokat érintő rendelet ellen tiltakozott, és aktivistáik megakadályozták a közgyűlés megtartását.

Később a túlóratörvény elleni tüntetések egyik szónoka volt.

Korábban Informátor című oknyomozó műsorunk tárta fel, hogy Gulyás Márton mellett Misetics Bálint is részt vett előadóként azon a tréningen, amelyeket kormányellenes aktivistáknak tartottak. A téma többek között az volt, hogyan lehet alkalmazni a polgári engedetlenséget, és egy tüntetésen hogyan lehet provokálni a rendőröket, valamint rendőri kiemeléskor hogy kell viselkedni.

"Amikor a kampányban elmondtuk, hogy ez fog történni, akkor a balliberális propagandasajtó jelentős része ezt megpróbálta folyamatosan hitelteleníteni vagy cinizmus tárgyává tenni, itt van, erről beszéltünk, ne csodálkozzon senki azon, ami történik."

- mondta el Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a párt balatonfüredi kihelyezett frakcióülésen.

Karácsony Gergely már korábban azzal kampányolt, hogy beengedi a civil szervezeteket a városházára. A fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén a balliberális többség elfogadta az Ez a Minimum! elnevezésű "antikorrupciós" csomagot, amelyet a Soroshoz köthető szervezetek, az Átlátszó, a K-Monitor és a Transparency International javaslatai alapján készítettek.

Hír TV