2019. november 13.,
szerda, Szilvia napja

Ismeretterjesztőt küld a CÖF a Gyurcsány-koalíció hét fő bűnéről

2014. január 29., szerda 15:15, frissítve: szerda 15:40

Plakátkampánya után ismeretterjesztő kiadványt küld csaknem négymillió háztartásba a Gyurcsány-koalícióról a Civil Összefogás Fórum. Az ismertetőben a szocialista-liberális kormányok nyolcéves tevékenységéről és a Gyurcsány-koalíció úgynevezett hét fő bűnéről írnak. A CÖF alapítói bejelentették azt is: országjárást indítanak azért, hogy még a választások előtt véleményeket és ajánlásokat gyűjtsenek az emberektől.

Január eleje óta láthatók a Civil Összefogás Fórum plakátjai országszerte. A baloldali pártvezetők bohócot csináltak magukból és a politikából a CÖF szerint, ezért áll Gyurcsányék mellett egy cirkuszi bohóc.

A szervezet most kiadványban gyűjtötte össze a szocialista-liberális kormányok nyolcéves tevékenységét és a Gyurcsány-koalíció „hét fő bűnét”. A füzetet négymillió háztartásba juttatják el. Ezzel elmondásuk szerint az a céljuk, hogy senki ne felejtse el, mi történt 2010 előtt. „2009-ben elvettek egyhavi nyugdíjat az idősektől, 2002 és 2010 között tizenötször emelték a rezsit, háromszorosára emelték a gáz- és duplájára a villany árát, elvettek egy évi gyest a kismamáktól, eltörölték a gyermekek után járó adókedvezményt, több mint negyedmillió embert tettek munkanélkülivé” – mondta Csizmadia László, a CÖF egyik alapítója.

A Civil Összefogás Fórum országjárásba is kezd annak érdekében, hogy még a választások előtt megkérdezzék az emberek véleményét az elmúlt négy évről, és ajánlásokat gyűjtsenek egy nemzeti társadalmi szerződéshez. „A CÖF nem programot hirdet, nem akar hatalomra kerülni, ezt szeretném hangsúlyozni, tehát nem azért megyünk az emberekhez, hogy szentenciákat mondjunk, megfogalmazzuk nekik, mi hogyan gondoljuk a jövőt. Konzultálni megyünk az emberekkel, meg akarjuk ismerni a választópolgárok véleményét, ezeket szeretnénk összegyűjteni, a megragadni a dolgok lényegét, és végül a nemzeti társadalmi szerződésbe belefoglalni az emberek véleményét” – közölte Fricz Tamás, a szervezet egyik alapítója.

Összesen százhúsz helyszínen, ötven önkéntes szakemberrel lesznek majd jelen a határon túli városokban is. „A gyűlölet, illetve a negatív kampány káros az emberekre, káros a családokra, hiszen olyan ellentéteket erősít fel, amelyek lehet, hogy csírájában megvannak az emberekben, s a közhangulat miatt felszínre kerülnek. Mi az értékek mentén tudjuk összefogni a családokat” – mondta Szabó Endre, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke.

A Civil Összefogás Fórum március 29-én minden eddiginél nagyobb Békemenetre készül, ahol a nemzeti értékek, a szuverenitás, a családok és a demokrácia melletti elkötelezettségüket demonstrálhatják a résztvevők.

Forrás: Hír TV