2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Intézeti tanulmányi központ lett a Miskolci Kórház gyógyszertára

Intézeti tanulmányi központtá nyilvánította az Európai Unió a Miskolci Kórház gyógyszertárát. Az Intézeti Gyógyszertárban a legmodernebb technológiával, az országban egyedülálló módon készítik és adagolják a betegek gyógyszereit, hogy az személyre szabott és biztonságos legyen. A módszert külföldi gyógyszerész hallgatók is megtanulhatják, akik a gyakorlati képzésüket a Miskolci Kórházban tölthetik le.

  • Intézeti tanulmányi központ lett a Miskolci Kórház gyógyszertára

Egy azonosító gyűrűn összefogva, névre szólóan kiadagolva kapják gyógyszereiket a betegek a Miskolci Kórházban. Ez például már egy többszörös kontrollon ment keresztül, tehát duplán ellenőrzött gyógyszeres terápiáról van szó

Az országban egyedülálló módon, a gyógyszergyártástól a felhasználásig tartó zárt rendszeren keresztül készülnek az orvosságok a kórház Intézeti Gyógyszertárában. A termékeket személyre szabott adagokra osztják, ez a legmodernebb gyógyszerelési forma a világon.

Hozzájárul az is a rendszer működéséhez, hogy kiterjedt klinikai gyógyszerészeti szolgálatot próbálunk megvalósítani. Több osztályon ott vannak kollégáink, akik próbálják a kezelőorvosok, ápoló személyzet munkáját könnyíteni, hogy a beteg információt kaphasson arról, hogy milyen gyógyszert hogyan kell alkalmazni

- mondta az intézetvezető főgyógyszerész, Kozma Ádám.

A Miskolci Kórház által használt rendszert egész Európában elismerik. Az Unió a közelmúltban intézeti tanulmányi központtá nyilvánította az intézet gyógyszertárát.

Ez azt jelenti, hogy az Európai Unión belül mostantól bárhol, ha valaki klinikai szakgyógyszerész szeretne lenni, ez azt jelenti, hogy kórházon belül szeretne tevékenykedni, a gyakorlati képzését ebben a kórházban letöltheti, mi pedig szeretettel várjuk ezeket a hallgatókat

- fogalmazott Borsod-Abaúj-Zemplén megyei központi kórház főigazgatója, Révész János.

A nemzetközi csereprogram keretében nemrég az Egyesült Államok-beli Tenessee Egyetemről érkeztek hallgatók, de a Debreceni Egyetem gyógyszerészei is megismerték a miskolci gyakorlatot.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!