2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Személyeskedő vitákkal indult a parlament utolsó tavaszi ülése

Adócsökkentésből nem lesz jövő, a békét és a fölemelkedést az ellenzék fogja meghozni - erről beszélt a parlamentben napirend előtti felszólalásában a DK elnöke. Gyurcsány Ferenc szerint a kormány ösztönpolitikát folytat, nem hagyja a magyar emberek akaratát érvényesülni. A Miniszterelnök Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában leszögezte: a baloldal pont ugyanolyan erőszakos és agresszív, mint a 2006-os rendőri attak idején volt.

  • Személyeskedő vitákkal indult a parlament utolsó tavaszi ülése

Jakab Péter felszólalásáról egy vicc jutott eszébe Orbán Balázsnak, melyet meg is osztott az Országgyűlésben  A fideszes politikus szerint a hitelesség hiányzik a jobbikos frakcióvezetőjéből. Eladta a saját pártját.  A legnagyobb baj, hogy a baloldaliak nem foglalkoztak az emberekkel a koronavírus-járvány ideje alatt. Azokkal szövetkeztek, akik elvették a magyaroktól a pénzt.

Ön korunk Julius Ceaser-ja, de nem a dicsősséges

– zárta le mondandóját Orbán Balázs

Dömötör Csaba: Autósüldözés zajlik Budapesten

Több mint 30 ezer budapesti szavazott nemmel arra, hogy Orbán Viktor a Kínai Kommunista Pártnak építsen egyetemet 540 milliárd forintos hitelből – mondta napirend előtti felszólalásában hétfőn Szabó Tímea a parlamentben. – Az orbáni egy százalék áll szemben a magyarok 99 százalékával – vonta le a következtetést a Párbeszéd képviselője, aki szerint a Kínai Kommunita Párt titkosügynök lerakata lenne az új egyetem, ami miatt minden magyarnak 110 ezer forintot kell majd visszafizetnie. A miniszterelnök hazudott a magyar embereknek, amikor azt mondta, nincs olyan szakaszban a kérdés, hogy érdemes lenne népszavazást tartani róla, mert kedden szavaznak róla az országgyűlésben – mondta Szabó Tímea, utalva arra, hogy szerinte négy ingatlant átadna a kormány a Kínai Kommunista Pártnak 600 millió forint értékben. – Magyarországot bocsájtják áruba, akik ezt megszavazzák – vélekedett az ellenzéki politikus.

Kiderült, hogy önök is jó lehetőségnek tartják a konzultációt – vágott vissza Dömötör Csaba, és hozzátette:

töredéke vett csak részt a baloldal által kezdeményezett referendumon annak, amennyien egy Nemzeti Konzultációban szoktak.

Az államtitkár szerint a baloldal csak a kormánnyal hadakozik.

Egy új egyetem bővíti a tudást, a baloldalon mégis politikai hisztériakeltést csinálnak az ügyből, noha még nem is született döntés hitelfelvételről. Ha meglesznek a tervek, a kormány támogatja, hogy népszavazás legyen a kérdésben – tette hozzá a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, aki szerint

valótlanságot állít a baloldal, mivel a diákváros és a Fudan Egyetem terve együtt megvalósítható.

Dömötör Csaba felszólította a baloldalt, hogy ne támadják az otthonteremtési programot, ha valóban a magyar fiatalok lehetőségeiért aggódnak. Ezután kifejtette, a baloldal csak azzal van elfoglalva, hogy a kormánnyal hadakozzon, amit mutat a Budapesti közlekedés helyzete is hiszen a főváros történetének legnagyobb dugói vannak, és mégis cinikusan annyit mondanak csak a budapestieknek, hogy menjenek inkább gyalog. Emellett pedig emelik a parkolási díjakat, behajtási díjat terveznek.

Autósüldözés zajlik a fővárosban, ami nem lesz jobb hely, ha osztályharcos tempóval egymás ellen hangolják az autósokat , a kerékpárosokat és a gyalogosokat – vélekedett az államtitkár.

A parlament kedden több mint húsz előterjesztésről szavaz, így egyebek mellett végleges formába öntheti Magyarország 2022-es költségvetését.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Dúró Dórának a parlament folyosóján annyit mondott, kezét csókolom, de nem egyeztetett vele - így reagált Kocsis Máté az atv.hu-nak, miután Magyar Péter azt állította, hogy Kocsis és Dúró rendszeresen egyeztet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Néhány óra alatt összegyűjtötte az európai parlamenti választáshoz szükséges húszezer aláírást a Fidesz–KDNP - jelentette be a kormánypártok kommunikációs igazgatója. Menczer Tamás azt mondta: a munkát folytatják, a cél, hogy minél több emberhez jussanak el.
A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

Április 30-án hirdeti ki másodfokú határozatát a Pécsi Ítélőtábla, a buszos ügy néven ismert perben. A vádirat szerint az eredeti árnál 666 millió forinttal többért vett Pécs használt tömegközlekedési járműveket. Első fokon a vádlottakat felmentették.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!