2021. 12. 08. Szerda Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Csörte - A nap vitája 05:00

Belföld

Innovációk, melyek jobbá teszik a világot

Már lehet jelentkezni a Vodafone új pályázatára. Három kategóriában, a digitális társadalom, az esélyegyenlőség, valamint a fenntarthatóság témájában várják a legújabban fejlesztett eszközöket és alkalmazásokat. A Vodafone Digitális Díj győztesei összesen 15 millió forintot kapnak.

Daganatos gyerekeknek fejlesztették ki a virtuális szemüveget, amellyel játékos formában ismerhetik meg a betegséget. Tavaly ezzel a fejlesztéssel győzött a Vodafone versenyén Erdős Sándor. Szerinte a játék oldja a gyerekek szorongását, amely hozzásegíti őket a gyógyuláshoz.

Képes maximalizálni a virtuális valóság hatását, és a gyermekek egy 360 fokos interaktív mesén keresztül tulajdonképpen legyőzhetik a betegségeiket a játékban

- mondta Erdős Sándor, OncoVR megalkotója.

Idén is várja a pályázatokat a Vodafone. Három kategóriában lehet jelentkezni olyan digitális eszközökkel vagy alkalmazásokkal, amelyek egy-egy társadalmi problémára jelentenek megoldást. A Vodafone idén is 15 millió forintot oszt szét a nyertesek között.

A digitális esélyegyenlőség kategóriában olyan digitális megoldásokkal lehet jelentkezni, melyek támogatják a valamilyen szempontból hátrányos helyzetű csoportokat, például a fogyatékkal élő társainkat, vagy azokat, akik anyagi javak miatt nem részesülnek a digitalizáció adta lehetőségekből

- fogalmazott Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Az infokommunikációért felelő helyettes államtitkár fontosnak nevezte a versenyt, mert ezek újabb innovációra ösztönözik a kutatókat.

Ez a díj, ez a pályázat lehetőséget nyújt ahhoz, hogy együtt gondolkodjunk társadalmi szervezetekkel, start-upokkal, és olyan innovatív, új felhasználási lehetőségeket dolgozzunk ki, amelyek valóban kihozzák azt a potenciált, amely ebben a hálózatban rejlik

- jelentette ki Solymár Károly Balázs, infokommunikációért felelős helyettes államtitkár. 

A Vodafone digitális díj versenyére jövő márciusig várják a pályázatokat.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Bajnai, rossz értelemben

Ne felejtsük, Bajnai Ganspergerről úgy fogalmazott egy korábban kiszivárgott beszélgetésben, mint akivel „együtt küzdöttek a barikádokon”.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!