2024. 07. 23. Kedd Lenke napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Indulnak a nyári táborok, akár a Balatonon is nyaralhatnak a gyerekek + videó

Megkezdődött a vakáció, kezdődnek a nyári táborok. A tavalyi évhez képest valamivel kevesebb, mintegy 215 ezer gyermeket várnak a táboroztatók. Ennek főleg az az oka, hogy egy héttel rövidebb lesz a nyári szünet. Az Erzsébet táborokban idén több mint 40 ezer táborozóra számítanak.

  • Indulnak a nyári táborok, akár a Balatonon is nyaralhatnak a gyerekek + videó

A táborfigyelő nevű portál ügyvezetője elmondta: a legtöbben a sport táborokat és a kalandtáborokat választják, de az angol és a katonai táborok is a legnépszerűbbek között vannak.

A hagyományos táborok mellett pedig brókernek és tőzsdecápának is tanulhatnak a gyerekek. Sőt, űrrakétát is építhetnek, de akár a mesterséges intelligenciával és a mobiltelefonos alkalmazásfejlesztéssel is megismerkedhetne.

Tóth Béla ügyvezető, táborfigyelő: "Az árak tekintetében egy 10-15 százalékos áremeléssel számolhatnak a szülők, ennek elsődleges oka, hogy a táboroztatók költségei, mint a gyermekek étkeztetése, a bérleti díjak, a múzeum és strand vagy játszóházi belépőknek a díja ezek nagyon nagy mértékben növekedtek. Így egy napközis tábornak az átlag ára 50 ezer forint lesz, az ottalvós táborok esetében pedig 80 ezer forinttal kalkulálhatnak a családok."

Vasárnap indulnak az Erzsébet táborok is. A Balatonnál két fő helyszínen, Fonyódligeten és Zánkán várják a táborozókat vasárnaptól péntekig tartó turnusokban. Hétvégente pedig a családok pihenhetnek majd a zánkai helyszínen.

Tanulással egybekötött szórakozás várja itt a diákokat, hiszen ezek nem csak élményt, hanem tanulási lehetőséget is biztosítanak, valamint kulturált kikapcsolódást az ide érkezőknek.

A családokért felelős államtitkár hangsúlyozta: minden évben óriási a túljelentkezés az Erzsébet táborokba, idén nyáron összesen több mint 40 ezer látogatót várnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!