2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Radar ráadás 00:05

Belföld

Indoklás nélkül törölte a Facebook Köves Slomó közösségi oldalát

Törölte a Facebook Köves Slomó, valamint a Neokohn.hu közösségi oldalát – közölte a saját honlapján a portál. A ma esti Napi Aktuálisban erről is kérdezzük az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbiját.

  • Indoklás nélkül törölte a Facebook Köves Slomó közösségi oldalát

Mint fogalmaztak, a lap Facebook-oldala vasárnap reggel vált elérhetetlenné, miután a közösségi médiaóriás törölte azt.

Másfél év brutális korlátozás után, a Meta érdemi indoklás nélkül törölte a Neokohn.hu 30 ezer követővel rendelkező Facebook-oldalát

 – írták, hozzátéve, egyelőre nem tudni, hogy pontosan miért kapta a Neokohn a tiltást, mivel azóta az ennek megtekintésére lehetőséget biztosító oldalhoz való hozzáférésüket is elérhetetlenné tette az amerikai vállalat.

Az utolsó információnk, hogy az oldal szembe megy a Meta „közösségi alapelveivel. 

A felháborító döntés ellen természetesen fellebbezünk a lehetőségünkre álló fórumokon, addig is arra buzdítjuk olvasóinkat, hogy közvetlenül keressék fel az oldalunkat – közölték.

Jelezték azt is, korábban a Meta arra hivatkozva korlátozta az elérésüket, hogy „konzervatív-liberális zsidó oldalként népszerűsítettük (!) az Iszlám Állam terrorszervezetet”.

Abszurd módon, a Meta által akkoriban „veszélyesként” megjelölt mindkét cikkünk a magyar médiában széles körben megosztott MTI-híreken alapult – tették hozzá. Később a portál adott hírt arról is, hogy a Meta törölte Köves Slomó, az EMIH vezető rabbijának Facebook-oldalát is.

Ezt a zsidó.com is megerősítette, mint írták, a Facebook közösségimédia-platformot is üzemeltető 

Meta, indoklás nélkül letiltotta Magyarország egyik legismertebb rabbijának, Köves Slomónak, az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség vezető rabbijának Facebook-oldalát,

 ahol a rabbi jellemzően vallási jellegű tartalmakat osztott meg.

Köves Slomó oldala vasárnap délután óta elérhetetlen, miután a közösségimédia-óriás e-mailben értesítette a rabbit, hogy Facebook-oldala korlátozás alá került.

A letiltáshoz nem fűztek indoklást, így továbbra is kérdés marad, hogy milyen ok vezetett a szólásszabadságot ilyen módon korlátozó lépéshez.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!