2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Belföld

IM: Az ellenzék fejezze be a magyar emberek szándékos félrevezetését!

Az Igazságügyi Minisztérium (IM) közleményben szólította fel újra az ellenzéket, hogy fejezze be a magyar emberek szándékos és folyamatos félrevezetését az isztambuli egyezmény ratifikációja kapcsán, mert ezzel nem segítik a nőket.

  • IM: Az ellenzék fejezze be a magyar emberek szándékos félrevezetését!

Az IM kedden az MTI-vel közölte: a kormány a zéró tolerancia jegyében komplex intézkedéscsomaggal és következetes jogalkotással küzd a kapcsolati és a nőkkel szembeni erőszak ellen.

Egyes ellenzéki politikusok hangulatkeltő állításaival ellentétben a kormány egy komoly áldozatsegítési és áldozatvédelmi hálózatot épített ki és működtet - emlékeztettek, hozzátéve: országszerte mintegy 300 védett szálláshely áll rendelkezésre, melyeket az állam és civil partnerei közösen tartanak fenn.

A kormányhivatalok keretei között országos lefedettséggel áldozatsegítő szolgálatok is működnek. Teljesen megtévesztő tehát az a kijelentés, hogy az isztambuli egyezmény ratifikációja bármiben módosítana a nők helyzetén Magyarországon - mutattak rá.

Hozzátették, hogy 2020 az áldozatsegítés éve az Igazságügyi Minisztériumban. Ennek keretében megduplázzák az áldozatsegítő központok kapacitásait, amelyre több száz millió forintot költenek idén azzal a céllal, hogy országos hálózattá alakítsák az áldozatsegítő központok rendszerét.

A feltételes szabadságra bocsátás szigorításának javaslata mellett egy családjogi munkacsoportot is felállítottak - folytatta a tárca, jelezve, teljes terjedelmében tekintik át a családjogi szabályozást. Emellett mindent megtesznek, hogy - a civil szféra bevonásával - a témához kapcsolódó valamennyi kihívásra megnyugtató és hosszú távú válaszokat adjanak.

"A magyar kormány kiemelten fontos feladatának tartja a nőkkel szembeni erőszak minden formája elleni hatékony fellépést, mely célkitűzés folyamatosan megjelenik és érvényesül a kormány jogalkotási munkájában" - hangsúlyozták.

Hozzátették, hogy továbbra sem támogatják azonban az isztambuli egyezmény ratifikációját, mert annak egyes rendelkezései ellentétesek a magyar migrációs politikával, továbbá nem kívánják a magyar jog részévé tenni sem a társadalmi nem fogalmát, sem az egyezmény genderideológiáját.

"Az ellenzékkel ellentétben mi a valódi cselekvésben hiszünk, és politikai célok érdekében nem használjuk ki mások, különösen az áldozatok nehéz helyzetét" - áll az Igazságügyi Minisztérium közleményben.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!