2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Napi aktuális 05:00

Belföld

Ilyen volt a keszthelyi Majorbéli Húsvéti Piknik + videó

A hagyományos "Majorbéli Húsvéti Piknikkel" nyitotta meg kapuit a keszthelyi Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely élménygazdasága.

  • Ilyen volt a keszthelyi Majorbéli Húsvéti Piknik + videó

A jószágokat is meg lehetett etetni az élménygazdaságban. A kárpáti borzderes tehenek mellett a juhok is szívesen fogadták a csemegét. A közönségkedvenc csacsi a simogatást is megengedte. A húsvétra való tekintettel nyuszikat is lehetett csodálni. A családi kincskereső játék is népszerű volt.

Tajti Tibor, az egyik látogató így összegzett: „Tavaly is voltunk már kinn, tavaly is nagyon-nagyon sikeres volt és az idei év is úgy néz ki, hogy nagyon tetszik a gyerekeknek. Vannak ilyen találós kérdések, most ennek a megfejtésén vagyunk éppen. Legalább megismerik a gyerekek a régi tanyasi környezetet, egy kicsit a régi növényeket, meglátják itt a régi népszokásokat. Nagyon sikeres, tavaly is nagyon jó volt és azért is jöttünk vissza, mert nagyon tetszik.”

Locsolóversmondó versenyt is hirdettek a piknikre. A bátor jelentkezők szebbnél szebb költeményekkel kápráztatták el a közönséget. Kézműveskedéssel is készültek a szervezők, húsvéti dekorációkat lehetett alkotni. A szezonnyitó rendezvény mindig nagyon népszerű a majorban.

Rajnai Virág Éva – kiállítóhely-vezető, MMgMK Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely: "Április 1-jén nyitottuk ki az Élménygazdaság kapuit, nagyon várjuk minden évben a major kapunyitogató rendezvényét. Eddig nagyon pozitív a benyomás, mert sokan érkeztek már a 10 órás nyitásra. Most ebből az alkalomból a major állandó állatain kívül kisnyuszikat és kiscsibéket is beszereztünk, őket is lehet simogatni. Ezen a napon mutatkozik be Vackor, az új kis pulikutyánk, aki már két hónapja a major lakója, de most találkozik először látogatókkal."

A szervezők ajándékokkal is kedveskedtek. Kemencében sült kalácsot és házi kakaót kaptak az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Deutsch Tamás: megvannak az induláshoz szükséges jelölések + videó

Deutsch Tamás: megvannak az induláshoz szükséges jelölések + videó

A Fidesz valamennyi képviselőjelöltje alig néhány óra alatt összegyűjtötte a június 9-i választásokon történő induláshoz szükséges ajánlásokat - jelentette be a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) listavezetője vasárnap, a párt közösségi oldalára feltöltött videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!