2021. január 16.,
szombat, Gusztáv napja

Illegális hulladék elhelyezésével gyanúsítják Miskolc jobbikos képviselőjét

Hír TV

2020. június 19., péntek 12:19

Illegális hulladék elhelyezésével gyanúsítják Miskolc jobbikos képviselőjét. Fényképek tanúsága szerint ugyanis Badány Lajos, a "Velünk a Város" önkormányzati képviselője két hete Mályi külterületén egy útszéli bozótosba dobott ki zöldhulladékot, annak ellenére, hogy több tábla is jelzi, hogy ez tilos. A politikus a helyi polgárőr egyesület vezetője szerint megígérte, hogy másnap elviszi a szemetet, de a zsákok a mai napig ott vannak.

Illegális hulladéklerakót értek tetten múlt szombaton a Borsod megyei Mályi üdülőtelepén. Az esetről fotók is készültek, melyeket a közösségi oldalon osztottak meg. A zöldhulladékot kidobó férfit az egyik helyi önkormányzati képviselő a helyszínen felszólította, vigye el a zsákokat.

A Mályi Polgárőr Egyesület elnöke felháborítónak tartja a férfi viselkedését, akit azóta a képek alapján beazonosítottak.

Mályiban évek óta probléma az illegális szemetelés. Egy helyi asszony szerint- aki kérte, hogy az arcát ne mutassuk- bosszantó, hogy a tiltó táblák ellenére rendszeresen lerakják a hulladékot.

A polgárőr egyesület vezetője szerint Badány megígérte, hogy az illegális hulladékot a tettenérést követő napon elszállítja, de a zsákok közel két hete ugyanott vannak. Szerettük volna megkérdezni a jobbikos képviselőt, valóban ő helyezte-e el a hulladékot a Mályi üdülőterületen, de adásunkig nem értük el.

Hír TV