2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Illegális félkarú rablók, leleményes hazárdjátékosok

Hiába tiltották be fél évvel ezelőtt a nyerőgépeket, több kocsmában és illegális játékteremben is üzemelnek a félkarú rablók. A Célpont kiderítette: a hatóságok tehetetlenek az ügyben, mivel a nyerőgépek csak terminálként működnek, a program egy máltai szerveren található.

A Célpont riportere egy közepes nagyságú vidéki városban is több olyan helyet talált, ahol háborítatlanul játékgépezhetett. A kocsmákban interneten keresztül lehetett játszani. A kasszás kreditkártyát tett a gépbe. A játékos hivatalosan az internetezésért fizet, a nyereményét azonban a kocsmárostól veszi fel.

Tavaly november óta törvényesen csak a három, állami koncesszióban működő kaszinóban lehet játékgépeket üzemeltetni. A kormány arra hivatkozott a szigorítás bevezetésekor, hogy a szegények nyerőautomatákkal játsszák el a pénzüket. A másik fő ok azonban nemzetbiztonsági volt. „Vannak arra utaló nemzetbiztonsági jelentések és vizsgálatok, amelyek szerint – a 2000-es évek közepén és második felébe – az előző kormány idején kézzelfogható és tapintható volt annak a veszélye, hogy a szerencsejáték-ipar mögött álló bűnözői, gazdasági körök érdemben megpróbálják a politikát befolyásolni” – fogalmazott Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár.


A tiltással párhuzamosan azonban kiépült egy olyan hálózat, amely lehetővé teszi az illegális nyerőgépezést. Az internetes rendszer szerverközpontja Máltán van. Ráadásul a játékosok is többet nyernek, mint korábban.

Az ORFK az elmúlt fél évben hét ügyben indított eljárást tiltott szerencsejáték miatt. Egy esetben azonban el sem rendelték a nyomozást, a többi ügyet pedig bűncselekmény hiánya miatt megszüntették.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!