2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szerelmes biciklisták 17:30

Belföld

Ikerkutatásokról szóló kötetet adott ki a Kopp Mária Intézet + videó

Egyre több ikerpár születik Magyarországon. Egyebek mellett ez derült ki "Az ikrek többszörös kincsek" címmel megrendezett konferencián.

  • Ikerkutatásokról szóló kötetet adott ki a Kopp Mária Intézet + videó

Rácz Gizella és Rácz Mária története egy a sok ikertörténet közül. Elmondásuk alapján a mai napig szoros kapcsolatuk van egymással, a meghatározó események is szinte egyszerre történtek velük. Az ikerpár így nyilatkozott: "Ami igazán lényeges az a házasságkötésünk, hogy egy napon mentünk férjhez. És hát így alakult az életünk és ez is szenzáció számba ment annak idején."

A Kopp Mária Intézet elnöke a műhelykonferencián arra hívta fel a figyelmet, hogy hiába kutatják több mint egy évszázada az ikreket, még mindig sok a megválaszolatlan kérdés. Azt például a mai napig nem tudni, miért válik ketté egy megtermékenyített petesejt. 

Fűrész Tünde konferencia elnöke elmondta: "Magyarországon több, mint 40 éve, hogy duplájára nőtt az ikerszüléseknek a száma. Most nagyjából a szüléseknek 3%-a az amikor ikrek születnek. Tehát egyre nagyobb csoportól beszélünk és kíváncsiak voltunk arra, hogy mit lehet róluk tudni társadalomtudományi és pszichológiai és neveléstudományi szempontból."

Az elnök a könyvet a találkozások kötetének nevezte, ugyanis különböző tudományterületek képviselői és különféle kutatói generációk írták.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!