2023. 09. 22. Péntek Móric napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Így segíti a kormány a kárpátaljai magyarokat + videó

Segélyszállítmányok, felújított iskola és anyaotthon. Így segítünk a kárpátaljai magyaroknak - írta a kormány a Facebook-oldalán.

  • Így segíti a kormány a kárpátaljai magyarokat + videó

A bejegyzéshez készített videóban Gerevich János, az Ökumenikus Segélyszervezet ukrajnai képviseletének vezetője arról beszélt, hogy Magyarország egy év alatt 1635 tonnányi segélyárut küldött Ukrajnába. Hozzátette: a háború második napján már többen kérték, segítsen a szervezet az elhelyezésükben Beregszászon.

Mielőtt a segélyprogram elindult, a csapatuk több mint negyven embert fogadott be - közölte, kiemelve, hogy szállást, ételt és munkát adtak az embereknek, a segélyszervezet raktárát például egy dnyiprói menekült vezeti.

Gerevich János a videóban bemutatta a beregszászi 13-as számú óvodát, amelyet - mint mondta - a magyar kormány támogatásával és az Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével újítottak fel. Szólt arról is, hogy a felújítás során az épülethez egy új részt is építettek, ebben van mások mellett a konyha és az óvóhely is.

A videóban megszólalt Pál Andrea beregszászi óvónő is, aki megköszönte az épület felújítását. "Ezért sok-sok puszi, hála a gyerekek nevében" - mondta.

Gerevich János beszámolt arról is, hogy a háború harmadik hónapjában hozzákezdtek anya- és gyermekotthonok kialakításához és a magyar kormány támogatásával sikerült Beregszászon egy ilyen épületet létrehozni.

A videóban Babják Zoltán, Beregszász polgármestere arról beszélt: itt mindenkinek ugyanaz a célja, hogy minél hamarabb elérjék a békét. Szavai szerint "óriási segítséget" kaptak a magyar kormánytól és civil szervezetektől. Példaként megemlítette, hogy a szirénát, ami Beregszászon szól, Szatmárnémetitől kapták, mert Ukrajnában nem lehetett légvédelmi szirénát beszerezni.

Babják Zoltán arra is kitért a videóban, hogy a beregszászi kistérségben ukránok és magyarok "egymás mellett békében éltek és élnek, és a háború ideje alatt is segítik egymást a családok"

A kormány a Facebook-oldalán közzétett videót "Segítünk a bajban" felirattal zárta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kétélű fegyver lenne a banki különadók kiterjesztése

Kétélű fegyver lenne a banki különadók kiterjesztése

Varga Mihály pénzügyminiszter Egerben, a Közgazdász-vándorgyűlésen arról beszélt csütörtökön, hogy a kormány mérlegeli a további adófrontok nyitásának lehetőségét, miután a bankok profitja jelentősen emelkedett az elmúlt egy évben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!