2021. 10. 20. Szerda Vendel napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Így próbál magyarázkodni a magát és feleségét soron kívül beoltató gyöngyösi baloldali polgármester

Szánalmas magyarázattal állt elő a vakcinabotrányával kapcsolatban Hiesz György gyöngyösi polgármester a város hivatalos portáljának adott interjújában - írja az Origo. Pár héttel a történtek után a baloldali politikus többek között azzal próbálta megindokolni soron kívüli oltását, hogy polgármesterként mégsem bújhat el hetekre a nyilvánosság elől. Hiesz nyilatkozata tökéletesen megmutatja, a baloldal hogyan viszonyul a polgárokhoz, a hatalomhoz és a felelősséghez. De abban a tekintetben is tanulságos a baloldali polgármester gátlástalansága, hogy korábban éppen a baloldali pártok hergeltek az oltás ellen. És hergelnek változatlanul - tette hozzá a portál.

Polgármesterként nem vagyok abban a helyzetben, hogy önkéntes karanténba vonuljak a feleségemmel. Már csak a munkámnál fogva sem tehetem meg, hogy hetekre, hónapokra, vagy akár egy évre elbújok a világ elől, amíg csillapodik a vírus. (...) Amikor az oltást elfogadtam, úgy gondoltam, a vakcina által immunis leszek, tovább dolgozhatom, és még annyira sem kell óvatosnak lennem, mint amilyen most vagyok -  közel három héttel az oltási botrány kirobbanása után ezzel sikerült megindokolnia Hiesz Györgynek, hogy miért adatta be magának az oltási tervet megkerülve a vakcinát. 

Hajmeresztő magyarázat

Nem ez volt az egyetlen érve a baloldali polgármesternek, aki még azt is felhozta saját maga védelmében, hogy amúgy kárba ment volna az oltóanyag. A helyzetet egyébként egyértelmű biztatásként írta le, és mint a beszélgetésből kiderült, végül ez jelentette a végső lökést számára.

Amennyiben nem adják be senkinek, akkor pedig ki kellene dobni a kukába. Ez egy olyan egyértelmű biztatás volt, ami miatt nemhogy az oltási protokoll, de még az sem fordult meg a fejemben, hogy én még nem is regisztráltam az oltásra

- fogalmazott. 

Elmondása szerint mivel a telefonja le volt némítva, ezért a kórház vezetősége feleségét érte el. Párja vélhetően ezután tájékoztatta a lehetőségről, aminek következtében Hiesz felkereste háziorvosát, akivel korábban egyébként tagtársak voltak az MSZP-ben. A baráti orvos megnyugtatta, és azt tanácsolta, nyugodt szívvel oltassa be magát. Ezután egy ritkaságszámba menő magyarázattal állt elő, ami egy nap mint nap gyors döntéseket hozó polgármestertől több, mint furcsa volt.

Akkor, abban a helyzetben, a döntésre szolgáló egy órában lehetetlen lett volna minden következményt végiggondolni

- mentette magát azzal, hogy egy óra kevés volt arra, hogy végiggondolja, etikus-e jogtalanul megelőzni az idős, beteg embereket. 

Meg sem fordult a fejemben, hogy kinek a felelőssége kellene, hogy legyen, hogy akkor éppen kit oltanak be. Egyben biztos vagyok, nem az enyém

- folytatta a magyarázkodást Hiesz, aki ekkor már kórházi élményeiről számolt be.

Vajon, ha valaki más kapna egy hasonló telefonhívást egy kórházi főorvostól vagy a háziorvosától, és nem oltásellenes, hogyan cselekedne? Beoltatná magát? Ha igen, az nem a laikus oltakozó felelőssége

- háborgott megdöbbentő módon a Demokratikus Koalíció (DK), a Momentum és az MSZP támogatásával megválasztott polgármester.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Origo

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Füstös szobákban zajlik az egyezkedés Gyurcsány és Márki-Zay között

Gyakorlatilag titokban, a sajtó előzetes tájékoztatása nélkül találkozott Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter – derült ki a DK-elnök Facebook-bejegyzéséből. 2021. október 19.

Létrejött a Szövetség a Közjóért szervezet

Szánthó Miklós elmondta az újonnan megalakult szervezet célja, hogy a szuverén államok által irányított Európát képviselje. 2021. október 19.

Itthon kedvezőbb a járványügyi helyzet, mint a környező országokban

Jelenleg 999 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 144-en vannak lélegeztetőgépen. 2021. október 19.

Top10 - Térjünk a lényegre!

Legfrisebb híreink

Szükség van a nemzeti szuverenitást védő álláspontok megerősítésére

A pénzügyi zsarolás sem megengedett, ahogy a kényszerítés, zsarolás sem, a demokrácia így nem működik - jelentette ki Mateusz Morawieczki a lengyel jogállamiságról tartott európai parlamenti plenáris ülésen. Halkó Petrát, a Századvég nemzetközi elemzőjét kérdeztük. Közlése szerint a kettős mérce egy létező jelenség az Európai Unióban.

Szakács László: Mi tematizáljuk most a közbeszédet

Véget ért az ellenzéki előválasztás. Gyurcsány Ferenc szerint a Demokratikus Koalíció lett az előválasztás győztese. Ki fog irányítani, ki fogja kimondani a döntő szót? Vendégünk Szakács László, az MSZP-frakció országgyűlési képviselője volt.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!