2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A Sakál, a Patkány, a Kádár és a Laci 03:00

Belföld

Így küldött el Karácsony Gergely sok százezer embert a fenébe + videó

Kedden konferenciát tartott Budapesten a liberális Republikon Intézet, amelyen baloldali kerületvezetők és a főpolgármester oszthatta meg gondolatait a nagyérdeművel.

  • Így küldött el Karácsony Gergely sok százezer embert a fenébe + videó

Az eseményen a 24 tudósítása szerint Karácsony Gergely arról beszélt: amikor azt mondja Vitézy Dávid, hogy a közösségi közlekedés nem hajléktalanszálló, akkor én elküldöm a fenébe.

Hozzátette:

aki a hajléktalan szót mint stigmát akarja állampolgárok nyakába akasztani, azzal össze fog szólalkozni, mert ez neki értékrendi kérdés.

Az Origo közlése szerint karácsony ahelyett, hogy érdemben foglalkozna egy olyan problémával, amellyel a budapestiek nap mint nap szembesülnek, inkább lesöpri az érveket az asztalról egyfajta liberális jóemberkedéssel. Pedig Vitézy Dávid és a programjában a kérdés megoldását szintén napirendre tűző Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelöltek nyilvánvalóan nem a hajléktalanok vegzálását tűzték ki célul, csupán azt, hogy mindenki azonos feltételek szerint utazhasson.

Ne kelljen messziről bűzlő embereket kerülgetni a villamoson

Karácsony Gergely valójában nem engem küldött el a fenébe, hanem a budapesti tömegközlekedést naponta használó sok százezer embert, akik rendezett és tiszta viszonyokat szeretnének a járatokon

- reagált az elhangzottakra Vitézy Dávid a közösségi oldalán.

Rámutatott, 

Budapesten a szolidaritás mindenkinek jár. Nem csak a hajléktalanoknak, de azoknak a busz- és villamosvezetőknek is, akiknek érdemi segítség nélkül kellene rendet tartani a járatokon. Azoknak a takarítóknak, akik mások testnedveit mossák ki az üléshuzatokból. Azoknak az utasoknak, akik messziről bűzlő embereket kerülgetnek a villamoson, miközben munkahelyükre tartanak. Azoknak a szülőknek, akik félnek elengedni gyerekeiket az iskolába, mert beállt hordák zaklatják őket. És természetesen jár azoknak is, akik magatehetetlen állapotba kerülnek. De a segítségnek a szociális ellátórendszerben vagy addiktológiai intézményekben van helye, nem pedig a budapestiek százezrei által használt járatok ülésein.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: Hajrá, Alexandra! + videó

Orbán Viktor: Hajrá, Alexandra! + videó

A mostani főpolgármester úrnak a tudása az leértékelődött az elmúlt időszakban. Ő egy dolgot tud, azt jól tudja, kötözködni a kormánnyal – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!