2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Így keserítik meg az autósok életét a Józsefvárosban

Folytatódik az autósüldözés a VIII. kerületben, az önkormányzat járdafelszabadításnak nevezett akciójában csak augusztusban 101 parkolóhelyet szüntetnek meg.

  • Így keserítik meg az autósok életét a Józsefvárosban

– Négy éven át toltam a gyerekeket babakocsiban pontosan ezeken az utcákon, járdákon. Volt, hogy kerülnöm kellett, megoldottam: életképes vagyok – idézte a lap egy józsefvárosi lakó egyik lakossági csoportba írt bejegyzését. Az érintett ugyanakkor hozzátette: van, amit nem tudott megoldani, történetesen azt, ha néha autóba kellett ülnie, majd hazaérvén negyven-ötven perceket körözve kellett parkolóhelyet keresni.

A szűk utcákban már csak egy oldalon lesz lehetséges autóval megállni, több helyen véget vetnek az úgynevezett halszálka-parkolásnak, ami szintén lefelezi a parkolási lehetőségeket.

Egyébként nem ez az első eset, hogy szűkítik a közterületi parkolási lehetőségeket a nyolcvanezer fős kerületben. Az elmúlt két évben megközelítőlegesen kétszáz parkolóhelyet szüntettek meg Pikó Andrásék. Ami még inkább visszássá teszi az autósok helyzetét, hogy év eleje óta megszűnt a lakossági ingyenes parkolás a kerületben, például Belső-Józsefvárosban évi harmincezer forintot kell fizetnie a lakosságnak, ha parkolni szeretne az otthona közelében.

Vitályos Fanny a józsefvárosi Fidesz nevében úgy fogalmazott: nem életszerű a józsefvárosi önkormányzat kerékpáros-gyalogos elképzelése, amit társadalmi egyeztetések nélkül valósítanak meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!