2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Így is javítható a közbiztonság

Bár az illetékes hatóságok minden tőlük telhetőt megtesznek a bűnmegelőzés érdekében, a közbiztonság helyzete az ország sok térségben visszatérő probléma. Átfogó megoldás persze nem létezik, de szakértők szerint jó példákkal mégis van remény arra, hogy javulást érjünk el.

  • Így is javítható a közbiztonság

A kulcsszó az összefogás

Mit tehetünk, ha egy közösség biztonságérzete csorbul? Javítsunk rajta! Ez lenne a legegyértelműbb válasz, azonban ez nem ilyen egyszerű. Egymagában ez senkinek sem sikerülhet. Csalami János biztonságtechnikai szakértő szerint azonban igenis sokat tehetünk, hogy eredményeket érjünk el.

„Mindenkinek az az érdeke, hogy nagyobb legyen a biztonságérzetünk ott, ahol élünk. A mi kisebb lakóközösségünkben, Pest vármegye délkeleti részén a Tápió-vidéken is sajnos egyre több a bűnelkövetés. Mi úgy próbáljuk felvenni a kesztyűt a romló statisztikák ellen, hogy áldozatos munkát fektetünk a bűnmegelőzésbe nap, mint nap” – kezdte a szakértő. Hozzátette, hogy a Tápiómente Közbiztonságáért Egyesületben éppen ezért évek óta fut egy program a közösségek védelmére specializálva.

Mindennapi figyelem és megelőzés

„Az idősekkel forró vonalon tartjuk a kapcsolatot, azaz bármikor hívhatnak bennünket, ha csak egy kisebb, vagy éppen nagyobb segítségre van szükségük. Segítünk a családoknak, a tiniknek, akiknek (drog)preventív előadásokat tartunk - tehát széles spektrumon próbáljuk segíteni a polgárokat a régióban. A fiatalokat általánosságban véve is nagyon nehéz megszólítani, de úgy látjuk, hogy a sport egy jó közös nyelv lehet, erősít, önbizalmat ad. Ezért is szervezünk időről időre boksz edzéseket számukra. Ám ma már nemcsak a fizikai bűncselekményekkel kell számolnunk, hanem a virtuális, online jogsértésekről, csalásokról is sokat hallani. Ebben a témában is tartunk számos preventív előadást.”

Segítség a segítőknek

Csalami János úgy véli, hogy az egyesületi munka idővel meghozza a gyümölcsét, rengeteg az önkéntes fiatal, aki szeretne segíteni. Azonban az egyesület költségvetése nem tud mindent fedezni. „Nagy szüksége van az egyesületnek az emberek hozzájárulására ahhoz, hogy folytathassuk a munkánkat” – mondta Csalami János, biztonságtechnikai és vagyonvédelmi szakértő, a Tápiómente Közbiztonságáért Egyesület elnöke. 
Csalami János arra biztatja az adózókat, fontolják meg, hogy az adójuk 1%-át a saját és környezetük biztonságára fordítják-e.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

,,Fontos, hogy az európai emberek minden országban, így Magyarországon is világosan és egyértelműen nemet mondjanak a háborúra" - mondta Orbán Viktor országjárásának kecskeméti állomásán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!