2023. 09. 24. Vasárnap Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 22:15

Belföld

Így egész évben ehetnek zöldséget

Kömlőn osztotta ki az idei év első vetőmagcsomagjait a Minden Gyermek Lakjon Jól Alapítvány. A község 212 családja kapott ezzel lehetőséget arra, hogy gyermekeik egész évben ehessenek zöldséget. Az alapítvány összesen 75 ezer gyermeknek biztosítja ezzel és a kisállatosztással az egészséges étkezést.

A 2000 lakosú Kömlőn több mint 200 család jött átvenni vetőmagcsomagját, hogy zöldséget termeszthessen kiskertjében. A támogatásban az 5000 fő alatti települések részesülhetnek, a vetőmagokat és kisállatokat olyan családok kaphatják meg, ahol az egy főre jutó havi jövedelem kevesebb mint 28 ezer forint. Egyetlen feltétel, hogy a településen minden ilyen érintett családnak részt kell vennie a programban. Kömlő többször pályázott már, de csak most sikerült mindenkit bevonni a programba.


A csomaghoz útmutatót is kapnak a családok arról, hogy mit, mikor kell vetni és hogy hogyan kell gondozni. A tervek szerint néhány hónap múlva külön képzések is indulnak, amelyekkel az önfenntartást kívánják elősegíteni.

Májusban indul majd a kisállatosztás, amelyhez tápot is adnak a családoknak. Egy-egy mini háztáji csomag 13-14 ezer forint, amelynek finanszírozását felajánlásokból oldja meg a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány.


Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!