2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

ifj. Lomnici Zoltán: Tiltott pártfinanszírozás történt Magyar Péteréknél + videó

Mikroadományokat gyűjt Magyar Péter, ahogy azt tette korábban Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely is - erről írt a Magyar Nemzet. A lap feltételezi: valami nincs rendben a Tisza Párt pénzügyeivel.

  •  ifj. Lomnici Zoltán: Tiltott pártfinanszírozás történt Magyar Péteréknél + videó

A napilap arról is írt, hogy Magyar Péterék több száz millió forintot költhettek el az elmúlt hetekben zajló országjárásukra, különösen a két fővárosi és a debreceni demonstráció költségei voltak tetemesebbek.

Egy producer szerint az országjárás során milliós, a tömegtüntetések esetében pedig több tízmilliós nagyságrendű összegek merülnek fel. Szabó László rávilágított: ha valaki szolgáltatást vagy technikát adományozott Magyaréknak, akkor az az érintett cégnél jelent meg költségként.

Szabó László, kommunikációs szakember, producer: "A Kossuth téri rendezvény esetében ez biztosan sok tízmillió forint volt. Természetesen az lehet, hogy valaki a rendelkezésére, tulajdonában álló mondjuk színpadtechnikát azt átadta a rendezvényhez térítés nélkül. De hát akkor ez abban az esetben nála merült fel elmaradt bevételként."

De nemcsak a rendezvények finanszírozásával kapcsolatban merülnek fel kérdések.

Magyar Péter, alelnök, Tisza Párt: "Semelyik magyar ember nem háborúpárti! Nem akarunk fegyvert szállítani, nem akarunk háborúzni!"

Bár Magyar Péter folyamatosan azt állítja, hogy pártja és a baloldal nem háborúpárti, saját online felületén viszont akár a nőkre is kiterjedő sorkatonaság bevezetéséről tárgyalnak - szúrta ki a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, hogy erre vonatkozóan még külön beszélgetést is nyitottak Magyarék a programalkotó csoportjukban. A Célpont stábja erről kérdezte a Tisza párt alelnökét a tatai fórumán.

Magyar Péter, alelnök, Tisza Párt: "Az volt a kérdés, hogy van egy discord csoportunk, ez egy közösségi platform, amit a fiatalok használnak általában, és ott néhányan arról értekeztek, vagy eszmét cseréltek, egyébként sok minden másról is, nem tudom, föltűnt-e, hogy az egészségügy helyzetéről is, az oktatásról is értekeztek fiatalok és kevésbé fiatalok, hogy néhányan beszélgettek arról, hogy esetleg vissza kell-e vezetni a sorkatonaságot. Erről azt tudom mondani, hogy ez egy fórum."

A kormánypártok kommunikációs igazgatója a Napi Aktuálisban arról beszélt, hogy Magyar Péter pártja egyértelműen háborúpárti álláspontot képvisel. Menczer Tamás szerint erről árulkodik az is, hogy a párt EP-listáján olyan jelölt is helyet kapott, aki agymosottnak nevezte a magyarok békepárti meggyőződését.

Menczer Tamás, kommunikációs igazgató, Fidesz-KDNP: "Ott van a jelöltje, a barátja Kollár Kinga nevű EP-jelöltje. Aki azt mondta, hogy a magyarok agymosottak a békepárti álláspontjuk miatt. És egy lengyel lapnak Magyar Péter ugyanezt mondta, hogy a magyarok agymosottak a békepárti álláspontjuk miatt. Tehát ezek tőről metszett, fekete öves, háborúpárti politikusok."

Hozzátette: ugyanazt az álláspontot képviselik Magyar Péterék, mint a többi baloldali pártok.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!