2021. 09. 23. Csütörtök Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 21:00

Belföld

Ifj. Lomnici Zoltán: Krónikus valóságtagadás a Jobbiknál

Krónikus valóságtagadásban van a Jobbik - így fogalmazott a Hír TV-nek a Századvég jogi szakértője. Ifjabb Lomnici Zoltán szerint ugyanis, nem a Fidesz, és nem is Nemzeti Választási Bizottság miatt nem jegyezték be eddig Bíró Lászlót a Jobbik jelöltjeként, a borsodi időközi országgyűlési választáson, hanem a párt teszetoszasága miatt.

A miniszterelnökre és az NVB-re hárítja a felelősséget Jakab Péter, amiért még nem jegyezték be a Jobbik jelöltjeként Bíró Lászlót az október 11-i borsodi időközi országgyűlési választáson. A Választási Bizottság állásfoglalása szerint Bírót jogosulatlanul jelölte a Jobbik nevében az elnökhelyettes, Gyöngyösi Márton, mivel megbízatása május 12-én megszűnt. Jakab Péter azonban boszorkányüldözést kiált, mert szerinte őt és Gyöngyösit is bejegyezte a bíróság a párt elnökének és elnökhelyettesének.

Jakab Péter elhallgatott egy fontos tényt, nevezetesen, hogy 15 napos fellebbezéssel lehet fordulni a végzés ellen, azaz, amíg ez le nem telik, nem jogerős a végzés.

A 15 napos fellebbezési határidő a hónap végén, augusztus 31-én jár le, mivel - az eljárási törvény szerint - a bírósági ítélkezési szünet ideje ebbe nem számít bele - mondta a Hír TV-nek a Századvég jogi szakértője. Ifj. Lomnici Zoltán úgy fogalmazott: jogilag tehát Jakab Péter még nem elnök és Gyöngyösi sem elnökhelyettes.

Ha azonban valaki a jogosultak - Sneider Tamás, Bana Tibor, Hegedűs Lórántné, Stummer János és Gyüre Csaba - közül megfellebbezi a végzést, akkor a párt kifut a jelöltállítás szeptember 4-i határidejéből, azaz a Jobbik logója nem lehet ott Bíró László neve mellett. A Jobbik ennek ellenére bejelentette, hogy a Kúriához fordul a Nemzeti Választási Bizottság határozata ellen.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Újabb horrorvágóhidat leplezett le a NÉBIH

A helyszínen az ellenőrök gyomorforgató körülményeket tapasztaltak, az udvaron például rovarral szennyezett fagyasztott termékek is voltak. 2021. szeptember 23.

Letették az új mohácsi kikötő alapkövét

Mohácson letették az új országos közforgalmú kikötő alapkövét. A mintegy 7,8 milliárd forintos beruházás 2023. végére készül el. 2021. szeptember 23.

Mazsihisz: Ózd jobbikos alpolgármestere adjon magyarázatot!

Rossz érzéseket kelt a magyarországi zsidóság tagjaiban az ózdi alpolgármester fotója. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!