2020. március 29.,
vasárnap, Auguszta napja

Fölényesen nyert a Fidesz, elbukott az ellenzéki összefogás

Hír TV

2020. január 26., vasárnap 09:47, frissítve: vasárnap 21:19

Fölényesen nyert a Fidesz Győrben - elbukott az ellenzéki összefogás. A kormánypárti Dézsi Csaba Andrást választották Győr polgármesterévé az időközi választáson. A több ciklus óta önkormányzati képviselő kardiológus a szavaztok több mint 56 százalékát szerezte meg. A megyeszékhelyen azért kellett előrehozott polgármester-választást tartani, mert a korábbi városvezető Borkai Zsolt november 8-val lemondott tisztségéről.

Az utolsó percig mozgósították szavazóikat a győri polgármester-választás indulói. A városban ma tartottak időközi választást. Reggel hat óra óta zajlott a szavazás, 96 szavazókörben összesen 101 ezer ember adhatta le a voksát. Az első órában, kevesebb mint egy százaléknyian járultak az urnák elé, 13 óráig pedig a választók 22 százaléka szavazott. Az MSZP-DK-MOMENTUM-JOBBIK és az LMP közös jelöltje nem sokkal 9 óra után voksolt. Pollreisz Balázs szerint fontos, hogy minél többen elmenjenek szavazni.

Az előrehozott választásra a botrányba keveredett korábbi polgármester lemondása miatt volt szükség Győrben. A kormánypártok jelöltje a kampányban többször is hangsúlyozta: másfajta városvezetésre készül, mint Borkai Zsolt. Dézsi Csaba András szerint nyugalmat kell teremteni a megyeszékhelyen, a szavazók pedig dönthetnek arról, hogy nyugodt továbbfejlődést szeretnének-e, vagy politikai csatározásokat.

Hozzátette: bízik abban, hogy a helyiek olyan jelöltre adják voksukat, aki együtt tud dolgozni a közgyűlés legnagyobb frakciójával.

Az összellenzéki Pollreisz Balázs a szavazatok 39,05 százalékát kapta ez azt jelenti, hogy több mint 7200 szavazattal kapott kevesebbet, mint a 56,14 század százalékos eredményt elérő Fidesz-KDNP jelöltje Dézsi Csaba András, aki összesen 23 932 szavazatot kapott. Az Összefogás elismerte vereségét.

Elbukott az ellenzéki összefogás Győrben

Bejelentkezésünk Győrből:

Hír TV