2024. 06. 21. Péntek Alajos, Leila napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Ideológiai hasonlóságot mutat Magyar Péter és a baloldali lengyel kormány + videó

Lengyelország mindenben követendő példa, mert a kormányváltás idején leszámoltak a propagandával - ezt fejtegette a Tisza Párt alelnöke az ATV-ben.

  • Ideológiai hasonlóságot mutat Magyar Péter és a baloldali lengyel kormány + videó

Magyar Péter az ATV-ben beszélt arról: Lengyelország a kormányváltásnak köszönheti, hogy kisöpörték a propaganda médiát.

Magyar Péter alelnök, Tisza Párt: "Egész biztos, hogy haza tudnánk hozni, hiszen tudjuk, hogy ehhez mit kell tenni és mondjuk csatlakozni kell az Európai Ügyészséghez és le kell zárni a jogállamisági eljárást. Le kell zárni a 7-es cikkelyt, ott van Lengyelország példája, nem kell olyan messzire menni."

Csakhogy a baloldali lengyel kabinet a kormányváltás után erőszakot alkalmazva börtönözte be a jobboldali politikusokat - erről januárban a Fidesz EP-képviselője beszélt.

Deutsch Tamás, EP képviselő, Fidesz: "Nyilvánvalóan olyan hatalmi tébolytól vezetett bosszúhadjárat zajlik a Tusk-hatalom részéről, aminek nemhogy nincs köze a jogállamisághoz, hanem épp a legalapvetőbb, az emberek szabadságát garantáló jogi normák megerőszakolásáról van szó."

Magyarországon 2021-ben fenyegette bebörtönzéssel a jobboldali politikusokat Gyurcsány Ferenc a parlamentben.

Gyurcsány Ferenc elnök, DK: "Maguk alkalmatlanok, hogy kormányozzanak. Ma Magyarországon sokkal kevesebbért, mint amit önök tesznek embereket elvisznek és becsuknak. Szeretnék Önöknek valamit mondani. Magukat is el fogják vinni. Nem is olyan soká. 1 év múlva, másfél év múlva mert maguk nem megvédték a magyarokat, hanem hozzájárultak ahhoz, hogy százak haljanak meg."

A Fidesz-KDNP Európa parlamenti képviselője arról is beszélt, hogy a lengyelországi események a brüsszeli érdekeknek megfelelően zajlottak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint Magyar Péter kiírta a politikából a DK-t és a Momentumot is?
A holokauszt áldozataira emlékeznek Szegeden

A holokauszt áldozataira emlékeznek Szegeden

A holokauszt szegedi mártírjaira emlékeznek vasárnap, majd a következő hetekben a szegedi és a város környéki áldozatok deportálásának nyolcvanadik évfordulója alkalmából - tájékoztatta a Szegedi Zsidó Hitközség az MTI-t.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!