2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Idén szilveszterkor csak magánterületen szabad tűzijátékozni

Már állatbarát, csökkentett zajtartalmú tűzijátékok is kaphatók a pirotechnikai eszközöket árusító szaküzletekben. Idén szilveszterkor csak magánterületen szabad tűzijátékozni, a hang- és fényhatások azonban így is sok állatot riaszthatnak meg. Az állatvédők felmentést kapnak a kijárási tilalom alól, hogy az elkóborolt házi kedvenceket befogják és biztonságba helyezzék.

  • Idén szilveszterkor csak magánterületen szabad tűzijátékozni

A korlátozások ellenére idén is népszerűek a tűzijátékok. Sokan már korán reggel bevásároltak ebben a budapesti szaküzletben a pirotechnikai eszközökből az óév búcsúztatására.

Ez a fiú azt mondta, családi házuk udvarán minden évben tűzijátékoznak szilveszterkor.

A koronavírus-járvány miatt idén szilveszterkor a tűzijátékokat kizárólag szaküzletekben árusítják és azok csak magánterületen használhatók fel.

A Híradónknak nyilatkozó pirotechnikai szakértő szerint a fejlesztők arra törekedtek, hogy hasonlóan látványos, de a korábbiaknál kevésbé hangos eszközöket is gyártsanak.

Az állatvédők felmentést kaptak a kijárási tilalom alól

Az állatvédők is készülnek szilveszterre. Ők felmentést kapnak az éjszakai kijárási tilalom alól, hogy befogják és biztonságba helyezzék a a robbanásoktól megriadt állatokat. Debrecenben több mint harminc önkéntes segíti majd a munkát. A menhelyeken ilyenkor mindig extra férőhelyekkel készülnek.

Az állatvédők arra hívják fel a figyelmet, hogy ha bárki megriadt állatot lát szilveszter éjjelén, jelezze azt a térség állatmentőinek az ügyeleti telefonszámokon.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!