2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Belföld

Idén kézműves ajándékok is kerülnek a nélkülöző családok ünnepi csomagjaiba

Kézműves ajándékokból összeállított csomagok kerülnek a leginkább rászorulókhoz az Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON Magyarország közös jótékonysági akciójának keretében. Az energiacég 20 millió forintos támogatásának köszönhetően nemcsak a nélkülöző családoknak, hanem a járvány miatt nehéz helyzetbe került kézműveseknek és iparművészeknek is segítenek.

  • Idén kézműves ajándékok is kerülnek a nélkülöző családok ünnepi csomagjaiba

Különleges motívumok kerülnek az anyagra ebben a kékfestő műhelyben. A kézműves ruhákat és egyéb kiegészítőket eredetileg az adventi vásárokra készítették, ám ezek a járványhelyzetben elmaradtak.

"Minden kézzel készül, ezért előre kell dolgozni, mert itt nem lehet két hét alatt előállítani olyan mennyiséget, amivel az ember egy adventi vásárba kimegy. Úgyhogy mi is nagyon-nagyon készültünk, rengeteg anyagunk van mintázva, festve"

- mondta az Örökkék alapító-cégvezetője, Széki Gabriella. 

A budapesti Szent István téri vásár kézművesei, iparművészei és kisvállalkozói által készített termékek idén nehéz sorsú családokhoz kerülnek. Az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta, az év végi élelmiszercsomagokba csempészett ajándékokkal nélkülözők tízezreinek tehetik szebbé a karácsonyát.

"A megszokott élelmiszercsomagokban, amelyben tartós élelmiszerek, esetleg karácsonyi édességek találhatóak, most majd a családok extra meglepetéseket találhatnak. Olyan kézműves termékeket, dísztárgyakat, karácsonyfa díszeket és különböző ajándéktárgyakat, amelyek valóban ünneppé tudják varázsolni az ő karácsonyukat is"

- fogalmazott Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója. 

A jótékonysági akciót a legnagyobb magyarországi energiavállalat 20 millió forinttal támogatja. A cég szóvivője szerint a járványhelyzetben kiemelten fontos az összefogás és a rászorulóknak nyújtott segítség.

"Idén jobban kell figyelnünk egymásra, azokra pedig különösen, akik a legnagyobb kihívásokkal néznek szembe. Ezzel az összefogással szeretnénk a kézműves termékeket készítő, valamint a nélkülöző családok karácsonyát gondtalanabbá, élménytelibbé, boldogabbá tenni"

- nyilatkozta az E.On Hungária Zrt. szóvivője, Losonczi Gergely. 

A 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forinttal lehet támogatni az Ökumenikus Segélyszervezet ünnepi akcióit.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!