2022. 08. 10. Szerda Lőrinc napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

Idén is több rászoruló gyermek rehabilitációját támogatta a kormány

A kormány idén is 4,4 milliárd forinttal támogatja a rászoruló gyermekek táboroztatását – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) parlamenti államtitkára. Rétvári Bence az egyik legegyedibb szociális üdültetési programnak nevezte a Gyógyító Szent Erzsébet-táborokat, melyek Tihanyban és Zalaszabarban várták a speciális ellátást igénylő fiatalokat. Míg tavaly 700, idén már 900 gyermek rehabilitációját segítették.

  • Idén is több rászoruló gyermek rehabilitációját támogatta a kormány

A gyógyító tábor két helyszínen Tihanyban és Zalaszabarban működik. Három hónap alatt közel ezer speciális ellátást igénylő, betegséggel élő, valamint gyógyuló gyermek rehabilitációját segítették.

„A Gyógyító Erzsébet-táboroknak nagyon fontos küldetése, hogy azoknak a gyerekeknek segítsen, évente több száz gyereknek tavaly hétszáznak idén több, mint kilencszáznak, akiknek a gyógyulásához, vagy a betegségben küzdelemhez vagy akár abban tudnak segíteni hogy nevelőszülőknél élnek de itt mégis egy családias gyógyító élményben van részük” – mondta Rétvári Bence, az EMMI államtitkára.

Többféle csúszda, trambulin és külső kirándulások is színesítik a táborozók programját. A betegséggel élők mellett a szociálisan rászorulók szintén igényelhetik az ellátást. Az önkéntes orvosok és ápolók mellett a nevelőszülők segítik a táborvezetőket.

„Kísérjük a gyerekeket különböző helyszínekre, tehát mindenképp azt tartjuk szem előtt, hogy biztonságban legyenek a gyerekek és minél több élménnyel gazdagodva térjenek haza” – mondta Pesti Ágnes, akinek négy nevelt gyermeke Lentiből érkezett. Három éve visszatérő vendégei a tábornak.

A lakók a helyszíni programok mellett kirándulásokon is részt vesznek, mint mondják: Zalaszabarban mindenki talál kedvére való elfoglaltságot.

„A lézerharc, meg a 4D-s mozi azok nekem nagyon tetszettek, mert így a barátokkal tudtunk beszélgetni, viccelődni hülyéskedni, tök jó volt” – mondta Bogdán Zoltán.

Az élményparkban idén újdonság az erdei jurtatábor, ahol komfortos környezetben, még természetközelibb élményekkel gazdagodhatnak a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!