2021. 10. 19. Kedd Nándor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 22:50

Belföld

Idén is több rászoruló gyermek rehabilitációját támogatta a kormány

A kormány idén is 4,4 milliárd forinttal támogatja a rászoruló gyermekek táboroztatását – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) parlamenti államtitkára. Rétvári Bence az egyik legegyedibb szociális üdültetési programnak nevezte a Gyógyító Szent Erzsébet-táborokat, melyek Tihanyban és Zalaszabarban várták a speciális ellátást igénylő fiatalokat. Míg tavaly 700, idén már 900 gyermek rehabilitációját segítették.

A gyógyító tábor két helyszínen Tihanyban és Zalaszabarban működik. Három hónap alatt közel ezer speciális ellátást igénylő, betegséggel élő, valamint gyógyuló gyermek rehabilitációját segítették.

„A Gyógyító Erzsébet-táboroknak nagyon fontos küldetése, hogy azoknak a gyerekeknek segítsen, évente több száz gyereknek tavaly hétszáznak idén több, mint kilencszáznak, akiknek a gyógyulásához, vagy a betegségben küzdelemhez vagy akár abban tudnak segíteni hogy nevelőszülőknél élnek de itt mégis egy családias gyógyító élményben van részük” – mondta Rétvári Bence, az EMMI államtitkára.

Többféle csúszda, trambulin és külső kirándulások is színesítik a táborozók programját. A betegséggel élők mellett a szociálisan rászorulók szintén igényelhetik az ellátást. Az önkéntes orvosok és ápolók mellett a nevelőszülők segítik a táborvezetőket.

„Kísérjük a gyerekeket különböző helyszínekre, tehát mindenképp azt tartjuk szem előtt, hogy biztonságban legyenek a gyerekek és minél több élménnyel gazdagodva térjenek haza” – mondta Pesti Ágnes, akinek négy nevelt gyermeke Lentiből érkezett. Három éve visszatérő vendégei a tábornak.

A lakók a helyszíni programok mellett kirándulásokon is részt vesznek, mint mondják: Zalaszabarban mindenki talál kedvére való elfoglaltságot.

„A lézerharc, meg a 4D-s mozi azok nekem nagyon tetszettek, mert így a barátokkal tudtunk beszélgetni, viccelődni hülyéskedni, tök jó volt” – mondta Bogdán Zoltán.

Az élményparkban idén újdonság az erdei jurtatábor, ahol komfortos környezetben, még természetközelibb élményekkel gazdagodhatnak a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Füstös szobákban zajlik az egyezkedés Gyurcsány és Márki-Zay között

Gyakorlatilag titokban, a sajtó előzetes tájékoztatása nélkül találkozott Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter – derült ki a DK-elnök Facebook-bejegyzéséből. 2021. október 19.

Létrejött a Szövetség a Közjóért szervezet

Szánthó Miklós elmondta az újonnan megalakult szervezet célja, hogy a szuverén államok által irányított Európát képviselje. 2021. október 19.

Itthon kedvezőbb a járványügyi helyzet, mint a környező országokban

Jelenleg 999 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 144-en vannak lélegeztetőgépen. 2021. október 19.

Legfrisebb híreink

Szükség van a nemzeti szuverenitást védő álláspontok megerősítésére

A pénzügyi zsarolás sem megengedett, ahogy a kényszerítés, zsarolás sem, a demokrácia így nem működik - jelentette ki Mateusz Morawieczki a lengyel jogállamiságról tartott európai parlamenti plenáris ülésen. Halkó Petrát, a Századvég nemzetközi elemzőjét kérdeztük. Közlése szerint a kettős mérce egy létező jelenség az Európai Unióban.

Szakács László: Mi tematizáljuk most a közbeszédet

Véget ért az ellenzéki előválasztás. Gyurcsány Ferenc szerint a Demokratikus Koalíció lett az előválasztás győztese. Ki fog irányítani, ki fogja kimondani a döntő szót? Vendégünk Szakács László, az MSZP-frakció országgyűlési képviselője volt.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!