2021. március 7.,
vasárnap, Tamás napja

Idén is melegétellel segíti a hajléktalanszálló lakóit a képviselő

Hír TV

2018. december 30., vasárnap 14:36

Idén is meleg étellel segíti Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője a balassagyarmati hajléktalanszálló lakóit. A népkonyhán fél száz ember étkezését biztosítják minden nap, így a szilveszteri időszakban is. A konyha melletti szálló is teljes kapacitással üzemel, az idei bővítéssel pedig még többen tudnak ott megszállni.

Egymás után érkeztek az ételes dobozok, gyümölcsök és édességek a balassagyarmati hajléktalanszálló konyhájára. Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője évek óta támogatja a szilveszteri időszakban a szálló lakóit.

„Vállalkozások, ismerősök, barátok, magánszemélyek összeadják kicsit a támogatásukat, és ezzel segítünk az itteni hajléktalanoknak. Bízunk benne, hogy az ünnepük egy kicsit jobb lesz, szebb lesz ezzel” – nyilatkozta Balla Mihály országgyűlési képviselő.

A konyhán 50 embernek tudnak melegételt adni, míg a szomszédos szállóban 20 embert tudnak ellátni. Idén itt felújítást végeztek, aminek a lakók is örülnek. „A kapuk is nem úgy voltak, amikor még régebben itt voltam. Látom, le van festve, ablakok jobban lettek, szebb lett így, jobb” – fogalmazott egy férfi.

A szállóban idén energetikai felújítás is volt, ebben az alapítványi pályázatok mellett Balassagyarmat város önkormányzata is segített. „Ebben az év júniusában adott másfél milliós támogatást, amivel az épület tetejét fel tudtuk újítani, mert beázott. A Hajléktalanokért Közalapítványhoz is pályázatunk, az ablakcserét szerettük volna megvalósítani, és nyertünk is egy egymilliós összegű támogatást, amiből a hajléktalanszálló ablakait és bejárati ajtót ki tudtuk cserélni” – foglalta össze Hugyecz Anna Mária intézményvezető.

A Magyar Vöröskereszt további 2,8 millió forintot is elnyert, ebből jövőre a vizesblokkot cserélik, tíz tábori ágyat vesznek, illetve egy lakókonténerrel biztosítják a krízis időszakban az ellátást.