2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Akik a hazára voksoltak

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Idén is melegétellel segíti a hajléktalanszálló lakóit a képviselő

Idén is meleg étellel segíti Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője a balassagyarmati hajléktalanszálló lakóit. A népkonyhán fél száz ember étkezését biztosítják minden nap, így a szilveszteri időszakban is. A konyha melletti szálló is teljes kapacitással üzemel, az idei bővítéssel pedig még többen tudnak ott megszállni.

  • Idén is melegétellel segíti a hajléktalanszálló lakóit a képviselő

Egymás után érkeztek az ételes dobozok, gyümölcsök és édességek a balassagyarmati hajléktalanszálló konyhájára. Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője évek óta támogatja a szilveszteri időszakban a szálló lakóit.

„Vállalkozások, ismerősök, barátok, magánszemélyek összeadják kicsit a támogatásukat, és ezzel segítünk az itteni hajléktalanoknak. Bízunk benne, hogy az ünnepük egy kicsit jobb lesz, szebb lesz ezzel” – nyilatkozta Balla Mihály országgyűlési képviselő.

A konyhán 50 embernek tudnak melegételt adni, míg a szomszédos szállóban 20 embert tudnak ellátni. Idén itt felújítást végeztek, aminek a lakók is örülnek. „A kapuk is nem úgy voltak, amikor még régebben itt voltam. Látom, le van festve, ablakok jobban lettek, szebb lett így, jobb” – fogalmazott egy férfi.

A szállóban idén energetikai felújítás is volt, ebben az alapítványi pályázatok mellett Balassagyarmat város önkormányzata is segített. „Ebben az év júniusában adott másfél milliós támogatást, amivel az épület tetejét fel tudtuk újítani, mert beázott. A Hajléktalanokért Közalapítványhoz is pályázatunk, az ablakcserét szerettük volna megvalósítani, és nyertünk is egy egymilliós összegű támogatást, amiből a hajléktalanszálló ablakait és bejárati ajtót ki tudtuk cserélni” – foglalta össze Hugyecz Anna Mária intézményvezető.

A Magyar Vöröskereszt további 2,8 millió forintot is elnyert, ebből jövőre a vizesblokkot cserélik, tíz tábori ágyat vesznek, illetve egy lakókonténerrel biztosítják a krízis időszakban az ellátást.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!