2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Idén folytatódik a gyermekek számára indított állatvédelmi programsorozat + videó

Idén 150 intézményben több mint 300 érzékenyítő foglalkozást tervez a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány. Ennek a sorozatnak az első állomása a Cseppkő Gyermekotthoni Központ volt. Ovádi Péter, állatvédelemért felelős kormánybiztos hangsúlyozta: a kormány célja, hogy felelős állattartásra nevelje a legkisebbeket, hiszen a ma gyermekei a jövő állattartói.

  • Idén folytatódik a gyermekek számára indított állatvédelmi programsorozat + videó

Különleges vendége volt kedden a budapesti Cseppkő Gyermekotthoni Központnak. A gyerekek érdeklődve vették kezükbe a szakállas agámát. De mellette más állatokkal is megismerkedhettek.

A tavaly elindult foglalkozássorozat célja, hogy a felelős állattartásra hívja fel a figyelmet a gyerekek körében. Idén 150 intézményben több mint 300 foglalkozást terveznek. A Közös ügyünk az állatvédelem alapítvány elnöke kiemelte, idén a kevésbé népszerű állatok is helyet kapnak a programokon.

Idén szeretnénk folytatni és kibővíteni ezt a foglalkozássorozatot, most már nemcsak kutyusok, hanem egyéb állatfajok is részt fognak venni ezeken a foglalkozásokon. Kifejezetten macska-asszisztált foglalkozásokat szerveztünk, de olyan nemszeretem állatok is meg fognak jelenni a foglalkozásokon, mint például a rovarok, egy-egy csótány, illetve csigás foglalkozás is lesz.

-mondta Vetter Szilvia, kuratóriumi elnök.

Az állatvédelemért felelős kormánybiztos hangsúlyozta: nagyon fontos a kormányzat számára, hogy a felelős állattartásra felhívja a figyelmet, ezért is indították el két évvel ezelőtt az állatvédelmi témahetet is.

Az idei célok az, hogy tényleg minél több gyermekhez eljuttassuk az állatszeretetet és a felelős állattartásra való felhívást. És azt szoktuk mondani, hogy más az, amikor elméletben beszélünk a felelős állattartásról, ezeket az órákat nevezzük a gyakorlati óráknak, amikor a gyermekek tényleg meg tudnak ismerkedni ezekkel a gyönyörű állatokkal és reméljük azt, hogy az állatszeretet is ebből fog majd fakadni.

-fogalmazott Ovádi Péter, kormánybiztos.

A résztvevők felhívták a figyelmet a biztonság fontosságára, a foglalkozásokat kizárólag megfelelő végzettségű szakemberek tarthatják terápiás állatokkal.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!