2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:10

Belföld

Iain Lindsay: Akik ma Nagy-Britanniában élnek, nem kell elmenniük

Nem kell aggódniuk a brexit miatt a Nagy-Britanniában dolgozó magyaroknak. A munkavállalók maradhatnak a kilépés után is, csak letelepedési engedélyt kell majd kérniük. Az Egyesült Királyság budapesti nagykövete szerint 2020 után, ha megszűnik a munkaerő szabad áramlása, a tapasztalat és a képességek döntik el, hogy kit fogadnak majd be.

  • Iain Lindsay: Akik ma Nagy-Britanniában élnek, nem kell elmenniük

Iain Lindsay budapesti brit nagykövet elmondása szerint a brexitmegállapodás-tervezet azt fedi le, hogy Nagy-Britannia mennyit fizet be az Európai Unióba a kilépéskor, 39 milliárd fontot, továbbá kijelentik, hogy garantálják az uniós állampolgárok jogait az Egyesült Királyságban, az ő számunk 3,5 millió, valamint az 1,5 millió egyesült királyságbeli állampolgárét, akik az Európai Unióban élnek. Ezen felül van egy protokoll Észak-Írországról is.

Nagy-Britannia 2019. március 29-én fogja elhagyni az uniót, de van egy 21 hónapos végrehajtási időszak, amely során, bár már nem lesznek tagjai a közösségnek, de az ott érvényes szabályok és törvények lesznek rájuk is érvényesek, jegyezte meg a nagykövet, aki reményén fejezte ki, hogy vasárnap szentesíteni fogják a különleges európai tanácsülésen a tervezetet az európai vezetők.

2020. december végén egy új bevándorlási rendszere lesz Nagy-Britanniának, de addig az uniós állampolgárok szabadon „jöhetnek-mehetnek” élni, dolgozni, tanulni az Egyesült Királyságba, emelte ki Iain Lindsay. Az ezt követő időszaktól érkezők elbírálása már készségük, és képességük alapján fog történni, függetlenül attól, hogy unióból vagy a világ másik feléről érkeznek.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!