2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Húszmillió forint értékben loptak gázpalackot

Tavaly március óta több mint ezer gázpalackot lopott el Győr-Moson-Sopron megyében egy tizenkét tagú társaság. A házkutatások során a csaknem kétszáz gázpalackon túl hatástalanított puskákat és lőszereket is találtak a rendőrök, emiatt további eljárást indítanak.

Bognár István, a Győri Rendőrkapitányság nyomozója szerint sorozatjellegű bűncselekményekről van szó. A megyében több településről, köztük Győrből, Jánossomorjáról és Csornáról is hasonló módon tulajdonítottak el gázpalackokat az elkövetők, összesen mintegy húszmillió forint értékben. A banda általában vegyesboltok, kisboltok mellett üzemeltetett gázpalack-cseretelepekről lopott, de benzinkutak melletti tárolókból is tűntek el palackok.

A lopott árut egy gönyűi vállalkozó vette át, az üresért 1500, míg a teliért 3500 forintot fizetett, emellett felmérte a környéket, és tippeket adott, hova érdemes betörni.

„Az ügyben szereplő férfi korábban már orgazdaság miatt volt büntetve. Hivatalosan gázpalackok kiskereskedelmével foglalkozott, ennek keretében tudta azokat a helyeket feltérképezni, ahonnan később a többi elkövető eltulajdonította a gázpalackokat” – fűzte hozzá Horváth Csaba rendőrkapitány.

A társaság több tagját egyéb bűncselekményekkel is gyanúsítják. A nyomozók szerint ők törtek be ötször az egyik győrújfalui szeszfőzdébe, ahonnan pálinkát vittek el. A házkutatások során majdnem kétszáz gázpalack került elő, továbbá hatástalanított puskát és lőszereket is lefoglaltak a rendőrök.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!