2022. 08. 13. Szombat Ipoly napja
Jelenleg a TV-ben:

A kenguru

Következik:

Híradó 22:15

Belföld

Húszmillió forint értékben loptak gázpalackot

Tavaly március óta több mint ezer gázpalackot lopott el Győr-Moson-Sopron megyében egy tizenkét tagú társaság. A házkutatások során a csaknem kétszáz gázpalackon túl hatástalanított puskákat és lőszereket is találtak a rendőrök, emiatt további eljárást indítanak.

Bognár István, a Győri Rendőrkapitányság nyomozója szerint sorozatjellegű bűncselekményekről van szó. A megyében több településről, köztük Győrből, Jánossomorjáról és Csornáról is hasonló módon tulajdonítottak el gázpalackokat az elkövetők, összesen mintegy húszmillió forint értékben. A banda általában vegyesboltok, kisboltok mellett üzemeltetett gázpalack-cseretelepekről lopott, de benzinkutak melletti tárolókból is tűntek el palackok.

A lopott árut egy gönyűi vállalkozó vette át, az üresért 1500, míg a teliért 3500 forintot fizetett, emellett felmérte a környéket, és tippeket adott, hova érdemes betörni.

„Az ügyben szereplő férfi korábban már orgazdaság miatt volt büntetve. Hivatalosan gázpalackok kiskereskedelmével foglalkozott, ennek keretében tudta azokat a helyeket feltérképezni, ahonnan később a többi elkövető eltulajdonította a gázpalackokat” – fűzte hozzá Horváth Csaba rendőrkapitány.

A társaság több tagját egyéb bűncselekményekkel is gyanúsítják. A nyomozók szerint ők törtek be ötször az egyik győrújfalui szeszfőzdébe, ahonnan pálinkát vittek el. A házkutatások során majdnem kétszáz gázpalack került elő, továbbá hatástalanított puskát és lőszereket is lefoglaltak a rendőrök.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!