2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Huszadáron válhatott cégtulajdonossá Kósa felesége tavaly márciusban

Hír TV

2017. december 19., kedd 13:53, frissítve: kedd 22:11

A fideszes politikus azt állítja: a hitelek miatt volt ilyen olcsó a cég. Közben vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Kósa Lajos és felesége ellen az Együtt elnöke.

Porkoláb Gyöngyike a munkaerő-szövetkezeti ágazat egyik fő lobbistájával üzletelt nem sokkal azelőtt, hogy férje benyújtotta a szektort újraszabályozó törvényt. Bár tegnapi sajtótájékoztatóján Kósa Lajos még hallgatott, mára a Népszavának elárulta, felesége névértéken, vagyis 6 millió forintért jutott a 139 millió forintos eszközállományú céghez.

 

A fideszes politikus azt állítja: a hitelek miatt volt ilyen olcsó a cég. Ennek azonban ellentmond, hogy az eladás előtt három hónappal keletkezett mérlegadatában nyoma sem volt nagy hitelállománynak, akkor a 139 milliós eszközállományhoz mindössze 24 millió forintos kötelezettség tartozott.

Közben vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Kósa Lajos és felesége ellen az Együtt elnöke. Juhász Péter szerint a tárca nélküli miniszternek tisztáznia kell, hogy miből vásárolt neje tavasszal egy 139 milliós eszközállománnyal rendelkező céget. 


„Amennyiben ez bebizonyosodik, hogy valóban az adott cég értékének a huszadáért vásárolták meg ezt a céget, akkor az újabb kérdéseket vet fel, hogy milyen szívességet tett még Kósa Lajos a készpénzen kívül ezért a cégért ajándékba vagy adományba, hiszen ennek a cégnek a könyv szerinti értéke, bár bevételei nincsenek hónapról-hónapra, vagy évről-évre, ugyanakkor 120 millió Ft-os vagyonnal rendelkezik. Tehát hogyha valaki 120 millió ft-nyi vagyont átad 6 millió Ft-ért, akkor az újabb kérdéseket vet fel, de ezt majd a vagyonnyilatkozati eljárás után nézzük meg, először nézzük meg, hogy Kósa Lajos valóban ennyit fizetett-e érte” – mondta Juhász Péter, az Együtt elnöke.

A Hír TV által megkérdezett ügyvéd szerint inkább erkölcsi-, mintsem jogi kérdéseket vet fel Kósa Lajos feleségének ügylete. „Egy piacgazdaságban mint ahogy minden tárgynak, úgy egy cégnek is annyi értéke van amennyit adnak érte. egyebekben ha valaki egy céget szeretne vásárolni, nyilván valóan van olyan hogy könyvvizsgáló , könyvszakértő például az eszközállományát, meg tudja nézni a kapcsolattőkéjét, és sok minden mást illetőleg még azt hogy a vevőnek, konkrétan az ő üzleti tervei kapcsán ez a dolog mennyit ér meg. Más kérdés hogy egy ügylet jogi megítélése, erősen eltérő lehet az erkölcsi megítélésétől” – mondta el megkeresésünkre Berberovics Gábor.

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!