2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kósa: A családom nem közszereplő

Hír TV

2017. december 19., kedd 07:00

A felesége nem közszereplő, ezért nem tartozik senkire, hogy miből és mennyiért vásárolt meg egy legalább 120 millió forintot érő céget – mondta Kósa Lajos a Hír TV kérdésére. A tárca nélküli miniszter felesége még az idén márciusban lett tulajdonosa egy évek óta veszteséges cégnek, amelynek a törzstőkéje 5-ről 120 millió forintra ugrott.

Október óta tárca nélküli miniszter Kósa Lajos. Az egykori debreceni polgármesternek nemcsak a politikai pályafutása ívelt felfelé ebben az évben, hanem családja gazdasági érdekeltségei is. Felesége tavasszal vásárolt meg egy olyan céget, amelyiknek bár bevétele évek óta nincs, mégis 120 millió forintos tőkével bír.

„Ahhoz, hogy valaki egy ilyen céget megvegyen, ki kell fizetni 120 millió forintot. Különben miért adná el a tulajdonosa? Ha ezt így tette Kósa Lajos családja, akkor az a kérdés, hogy miből volt ennyi pénze, hiszen a frakcióvezetői fizetés nettó 700-800 ezer forint körül van” – fogalmazott Hadházy Ákos, az LMP társelnöke.

Kósa feleségének további két cégben vannak érdekeltségei, ám ezek közül az egyik veszteséges, míg a másik alig néhány millió forintos bevétellel büszkélkedhet. A miniszter szerint Hadházy Ákos több esetben sem mondott igazat, ezért sem lehet az állításait komolyan venni, ráadásul a felesége magánszemély, nem politikus.

„A magánszemélyek magánügyleteiről nem tudok nyilatkozni, ez mindenfajta obligón kívül van. Azok a számok meg azok a tények, amelyeket Hadházy Ákos mondott, merő ostobaságok voltak. Nem is érdemes rájuk szót vesztegetni. Azért, mert mondom: ő a korrupció élharcosa” – reagált a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter.

Kósa Lajos felesége attól a Fiák Istvántól vette meg a céget, aki elnökségi tag a férje vezette korcsolyaszövetségben, de cégein keresztül érintett a miniszter által jegyzett szövetkezeti foglalkoztatásban is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!