2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Hunvaldra és Gálra is letöltendő büntetést kértek

Tagadta bűnösségét és felmentést kért Hunvald György és Weinek Leonárd a fiktív tanácsadói szerződések miatt indult büntetőperben. Erzsébetváros egykori szocialista és Zugló korábbi SZDSZ-es kerületi vezetője azt mondta, a havi százezrekért alkalmazott tanácsadók valódi munkát végeztek, és nem baráti pénzosztás történt a kerületekben.

Dudoglo Pável nem tanácsokat ad, csupán beszélgetett barátjával, Hunvald Györggyel a bíróság folyosóján. A moldovai származású férfi 2007-ben Zugló első emberével, Weinek Leonárddal osztotta meg parkolási tanácsait havi négyszázezerért. Az ügyészség szerint a két kerület között baráti volt a viszony, Zuglóban és Erzsébetvárosban is fiktív szerződésekkel alkalmaztak baráti tanácsadókat. Így segítette Weinek munkáját párttársa, az erzsébetvárosi gazdasági bizottság elnöke, Gál György is.


„Weinek kifejezett kérése volt, hogy kerüljék a hivatalt, amelynek érthető politikai indítékai voltak.” A védőügyvéd, Tordasi Nándor szerint ezért nem látták soha Gált a zuglói hivatalban. Írásos beszámoló nem készült a találkozókról, Gál állítólag mindig szóban segítette párttársát, szintén százezrekért.

A ma is XIV. kerületi képviselőként dolgozó Kovács-Csincsák László a közbiztonság területén osztott tanácsot Hunvaldnak, míg a korábban a VII. kerületben dolgozó Ripp Ágnes Zuglót segítette szakmai észrevételeivel. Az utolsó szó jogán a perbe fogottak tagadták bűnösségüket. Felmentését kérte Zugló egykori SZDSZ-es polgármestere is.

A vádhatóság Hunvald Györgyre és Gál Györgyre letöltendő, a büntetőper többi vádlottjára pedig felfüggesztett börtönt kért. Az ügyben október 15-én születhet ítélet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!