2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Hunvald véget nem érően sorolta a kapott tanácsokat

Százezreket hozott a Gondolatok köve Zugló volt szabad demokrata frakcióvezetőjének. Killik Jenőt is tanácsadóként foglalkoztatta Hunvald György. Budapest VII. kerületének korábbi szocialista polgármestere több mint két órán át bizonygatta a bíróságon, hogy a tanácsadói megbízásokkal közpénzt takarított meg.

A vád szerint az Erzsébetváros volt szocialista polgármestere 2007-ben megállapodott Zugló akkori szabad demokrata polgármesterével, Weinek Leonárddal abban, hogy tanácsadóként foglalkoztatják egymás embereit. Hunvald György, illetve Weinek Leonárd bizalmasai tényleges munkát nem végeztek, a velük kötött szerződések fiktívek voltak, a két önkormányzat nem egyéb volt, mint kifizetőhely – állapította meg az ügyészség.

„Én megbízási szerződéssel alkalmaztam a segítőim többségét, mert az olcsóbb az önkormányzat számára, mint ha köztisztviselőként, munkaszerződéssel, az előbb említett módon a polgármesteri kabinetben alkalmaznám" – fogalmazott Hunvald György elsőrendű vádlott.

Az egykori szocialista politikus városfejlesztési ügyekben Zugló akkori SZDSZ-es frakcióvezetőjére hallgatott. Killik Jenő civilben szerszámkészítő szakmunkás. Tanácsaiért bruttó 400 ezer forintot kapott havonta a VII. kerültei önkormányzattól.

– A rendkívüli ülésen tárgyalt Dob utca 23. számú ingatlannal kapcsolatban elmondta, hogy szerinte nem túl jó ötlet, hogy a telken felépítendő bölcsőde felett lakásfunkciók kerüljenek kialakításra – mondta Hunvald. Killik Jenőnek további ötletei is voltak.

– Javasolta elfogadásra a „Gondolatok köve” előterjesztést, amely arról szólt, hogy Erzsébetváros híres személyeiről elnevezett terein egy-egy személytől/-ről származó idézet szerepeljen – közölte az elsőrendű vádlott.

Ma is képviselő a megvádolt szoci

Az MSZP volt zuglói frakcióvezetője, Kovács-Csincsák László az erzsébetvárosi közbiztonság javításáért felelt tanácsadóként. A megvádolt szocialista politikus ma is önkormányzati képviselő Budapest XIV. kerületében.

„A Kovács-Csincsák úr havi emlékeztetőiben leírt javaslatokat beépítettem és elfogadtattam a képviselő-testülettel – közölte Hunvald György. – Többek között: a bűnőzévé válás megelőzése érdekében iskolai programok létrehozása, a helyes értékrend kialakítása, bűnmegelőzési tanácsadó szolgálat létesítése" – részletezte a vádlott.

A VII. kerület új vezetésének jogi képviselője szerint kérdéses, hogy a tanácsokra valóban szükség volt-e.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Csaknem megölte csecsemőjét egy nő Vasban

Csaknem megölte csecsemőjét egy nő Vasban

Életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt folytat eljárást a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy nő ellen, aki a gyanú szerint bántalmazta csecsemőjét - közölte az MTI-vel kedden a főkapitányság sajtóreferense.
Menczer Tamás: Egész Brüsszel azon dolgozik, hogy elhallgattassa Orbán Viktort

Menczer Tamás: Egész Brüsszel azon dolgozik, hogy elhallgattassa Orbán Viktort

Orbán Viktor miniszterelnök felszólalt volna egy konferencián Brüsszelben, de a baloldali polgármester és a szélsőbaloldali, erőszakos, anarchista Antifa fenyegetése, nyomása miatt az első két helyszín lemondta a rendezvényt - közölte Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója kedden a közösségi oldalán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!