2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:00

Belföld

Hunvald ért magyarul, de nem emlékszik

Késéssel kezdődött meg a fiktív tanácsadói szerződések miatt újra bíróság elé állt Hunvald György és társai ellen indult per tárgyalása a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Hunvald értette is, meg nem is, hogy mik az ellene felhozott vádak. Azt mondta: olyan sokan dolgoztak neki, hogy nevekre nem emlékszik.

Hiába tette fel az egykori erzsébetvárosi szocialista polgármesternek a kérdést a bírónő a tárgyaláson, hogy emlékszik-e a saját tanácsadóira, nem kapott választ: Hunvald György állítása szerint annyi alkalmazottja volt, hogy nem tud neveket mondani.

A magyar nyelvet ismeri Hunvald

„A vád ismertetése után az mondtam, hogy megértettem a vádat, ez a kijelentés azonban azt jelentette, hogy a vád mondatait értem a magyar nyelv szabályai szerint. Főállású vádlottként a bírói kérdésre akkor csak ennyit mondtam. Most bővebben kifejtve azt mondom, hogy nem értem a vádat. A becsatolt bizonyítékok alapján még inkább nem értem. Nem értem, hogy mi a problémája az ügyészségnek és hol lát itt bűncselekményt” – fogalmazott Hunvald György a vallomása felolvasásakor a tárgyalóteremben a vádirat ismertetése után. Az egykori szocialista politikus a bíró előtt elmondta azt is, hogy az ő vezetése alatt megkötött tanácsadói szerződések nem különböztek az önkormányzatok által manapság kötöttektől.

Az ítélőszéken ezt megelőzően ismertették a vádiratot, a benne foglaltak szerint Budapest VII. és XIV. kerületében úgy döntöttek a polgármesterek a másik kerület egyes képviselői, illetve egy közös barátjuk külső tanácsadóként való alkalmazásáról, hogy nem volt megalapozott: el tudja-e látni a tanácsadói munkát maga az önkormányzat.


A Hír Televízió munkatársának beszámolója szerint a vádlottak padján ül még Gál György egykori VII. kerületi szabad demokrata gazdasági bizottsági elnök, valamint Weinek Leonárd volt zuglói polgármester.

Ismert, a két kerületben az előző ciklusban kötött tanácsadói szerződések ügyében folytatólagosan elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt még márciusban emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF). A vádirat szerint Erzsébetvárosnak 20,6 millió, Zuglónak pedig 28,4 millió forint kárt okoztak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!