2022. 08. 10. Szerda Lőrinc napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Belföld

Hunvald akár szabadságvesztéssel is számolhat

  • Hunvald akár szabadságvesztéssel is számolhat

Az MSZP sajtófőnöke nem erősítette meg, hogy Hunvald György lenne a VII. kerületben a polgármester-jelölt. Nyakó István a Hvg.hu-nak azt nyilatkozta, hogy minden kerületben közös jelöltet indítanak, de erről még nem született döntés. Hunvald 2002 és 2010 között vezette a kerületet, polgármestersége alatti üzemszerű, gyanús ingatlanügyek és zuglói tanácsadói megbízásai miatt bíróság elé került, de ezekben felmentették; kisebb ügyekben azonban jogerősen bűnösnek találták. Három évet ült előzetes letartóztatásban.

A Hunvald György ügyében 2016-ban benyújtott perújrafelvételből idén tavasszal elsőfokú ítéletet is hozhat a bíróság – mondta el a Hír TV-nek Futó Barnabás ügyvéd. Az erzsébetvárosi önkormányzatot képviselő jogász elmondta, ezek összesen öt hűtlen kezeléssel kapcsolatos ügyet érintenek, s ha a bíróság elfogadja az új bizonyítékokat, szabadságvesztést is kiszabhatnak a szocialista politikusra.

„Mindösszesen 33 millió 994 ezer forint a kár, ami érte az önkormányzatot a perújítási indítvány alapján, és ennek természetesen még a kamatai. Gyakorlatilag annyit tudok elmondani a perújításról, hogy már több mint két éve tart az eljárás a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt. Most újabb tárgyalás lesz februárban, és az álláspontom szerint, már ebben az évben az elsőfokú ítélet meg fog születni” – nyilatkozta Futó Barnabás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!