2021. 12. 05. Vasárnap Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Hubertus-ügy: figyelmen kívül hagyhatták az állami érdeket

Iratokat kért a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Kaposvári Törvényszéktől az úgynevezett Hubertus-ügyben. A vagyonjogi perben a magyar állam egy német érdekeltségű cég vadászati jogának megvonását szeretné elérni közbenső ítélettel, végső célja pedig a társaság földhaszonbérleti szerződésének semmissé nyilváníttatása. A közbenső ítéletet várhatóan március elején hirdeti ki a bíróság.

A Hubertus Bt. német tulajdonosa 99 évre szerezte meg az egykori balatonfenyvesi állami gazdaság haszonbérletét az államtól a rendszerváltozás után. A 8 ezer hektáros birtok kiváló vadászterületet foglal magában, éves bérleti díja mégis mindössze 80 ezer forint.

A szerződést kapkodva, az állami érdeket figyelmen kívül hagyva kötötték meg – mondta a Kaposvári Törvényszéken a magyar állam jogi képviselője.

„Olyan szerződést kötöttek a felek, melynek egyedüli célja, ezt már a papírok birtokában megkockáztatom, az volt, hogy egy befolyásos német családot magánvadászbirtokhoz juttassanak hozzá” – fogalmazott Bártfai Beatrix.

Az állam jogi képviselője ezért indítványozta, hogy a bíróság közbenső ítélettel függessze fel a Hubertus Bt. vadászati jogát. Az alperes cég jogi képviselői olyan dokumentumokat nyújtottak be, amelyek szerintük igazolják, hogy a társaság jogszerűen végzett erdőgazdálkodást a területen. Az ügyben büntetőeljárás is indult.

A közbenső ítéletet március elején hirdeti ki a Kaposvári Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Orbán Viktor: Adni jó! + videó

December 5-én ünnepeljük az önkéntesség világnapját, melynek előestéjén Orbán Viktor ellátogatott az Ökomenikus Segélyszervezet adományboltjához – derült ki a kormányfő által közzétett videóból és fotóalbumból.

Ukrajnában ismét szigorítanak

Ukrajnában ismét szigorítanak, ami azt jelenti, hogy hétfőtől az enyhébb járványügyi zónákban a vállalkozások és közintézmények is csak úgy működhetnek majd, ha az alkalmazottak mindegyike be lesz oltva.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!