2024. 10. 06. Vasárnap Brúnó, Renáta napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Ottó 03:00

Belföld

Hőségriadó lépett életbe Magyarországon + videó

A meleg rekordok egyre gyakoribbak és intenzívebbek, a szakemberek felhívják a figyelmet a megfelelő folyadékpótlásra. A MÁV a vasutakon vízosztással segíti elviselni a kánikulát az utazók számára.

  • Hőségriadó lépett életbe Magyarországon + videó

Budapesten a Keleti a Nyugati és a Déli pályaudvaron ingyenesen osztanak vizet a hőség miatt az utazóknak. Az ásványvizet a vasúttársaság minden hétköznap 10 és 17 óra között osztja addig, amíg a hőség ezt szükségessé teszi.

Adorján Kira tudósító, HírTV: "Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos az ország egész területére. A nagy meleg miatt ajánlott a kellő mennyiségű folyadékpótlás, és a megfelelő mennyiségű pihenés. A szabadtéren dolgozók számára fontos a naptej használata, és a napszúrás elkerülése érdekében a kalap viselete."

Az autóval közlekedőket is fokozott óvatosságra intik, rájuk is kedvezőtlen hatással lehet a nagy meleg ugyanakkor tilos gyermeket vagy állatot hagyni az autóban.

Mukics Dániel - szóvivő, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság: "Egy napon parkoló autó úgy működik, mint egy kis üvegház, és gyakorlatilag néhány perc alatt szauna lesz belőle, még hogyha félig le van engedve a kocsinak az ablaka, hogy félárnyékban parkoltunk, akkor is akár 70 Celsius fok is lehet a kocsi belső hőmérséklete."

A legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyére szerdára, ahol a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat.

Győrfi Pál - szóvivő, Országos Mentőszolgálat: "A kánikulát a fiatal egészséges emberek is nehezen viselik, de a veszély elsősorban az idős, szívbeteg embereket fenyegeti. Számukra egyértelmű a figyelmeztetés, lehetőleg árnyékos, hűvös helyen töltsék a legmelegebb órákat, igyanak sok folyadékot, védjék a fejüket a közvetlen napsugárzástól, ha pedig a rosszullét jeleit észlelik, feküdjenek le, és kérjenek segítséget."

A Mentőszolgálat vezetője hozzátette: a legnagyobb veszély 11 és 15 óra között van, ekkor mindenképp érdemes kerülni a napon való tartózkodást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!