2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Rózsa Miklós a filmzenekirály 03:00

Belföld

Horváth Ildikó: A civil hozzájárulás erősíti az egészségügy működését

A civil hozzájárulás az egészségügyben nemcsak a társadalmi szolidaritást erősíti, de az ágazat működését is segíti - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára kedden Szolnokon, az április 9. és 11. közötti Civil véradó napok nyitórendezvényén.

  • Horváth Ildikó: A civil hozzájárulás erősíti az egészségügy működését

Horváth Ildikó, aki az országos programsorozat védnöke is, elmondta: az ágazat működtetése semmit nem érne az egészségügyben kifejtett civil felelősségvállalás nélkül. Ennek a véradás az egyik legszebb példája - fűzte hozzá. Mint mondta, a nagy műtéteket, traumatológiai eseteket nem lehetne enélkül a civil együttműködés nélkül megoldani. Köszönetét fejezte ki a véradóknak és a véradást szervezőknek egyaránt.

Közölte: az önkéntes vállalások szellemében hirdették meg a Három generációval az egészségért elnevezésű pályázatot és fejlesztik úgy az alapellátást, hogy az egészség megőrzésére, fejlesztésére nagyobb figyelem jusson.

Szólt arról is, hogy Szolnokon évtizedek óta komoly figyelmet fordítanak az egészség megőrzésére, fejlesztésére és a szűrésekre a civilek segítségével.

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a véradás fontosságát, valamint a civil összefogás erejét hangsúlyozta.

Kitért arra, hogy a Magyarországon működő 62 ezer civil szervezet egy évben csaknem 280 milliárd forintot tud lehívni különböző állami, önkormányzati, európai uniós forrásból. Csaknem 400 ezer önkéntes dolgozik civil szervezeteknek, civil területen az országban.

Szabó István, Szolnok alpolgármestere a megnyitón elmondta: a szűréseknek, véradásoknak komoly hagyománya és több fóruma van a városban, és ezt a jó gyakorlatot a továbbiakban is folytatják.

Kékkőiné Nagy Éva, az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) kommunikációs és marketingigazgatója közölte: tapasztalataik szerint egyre többen tartják fontosnak és "karolják fel" a véradás ügyét, s ennek köszönhetően tavaly sikerült "hozni" a 2017-es eredményeket, míg a korábbi években lassú csökkenést tapasztaltak.

A véradó napok keretében ingyenes szív- és érrendszeri szűrővizsgálatokkal, életmód- és táplálkozási tanácsadással látják el az érdeklődőket.

A programsorozatot a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkársága az Országos Vérellátó Szolgálattal, illetve a fővárosi és a megyei Civil Információs Centrumokkal közösen szervezi az Emmi egészségügyi államtitkárságának védnökségével országszerte 21 helyszínen. A rendezvény fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így riogat Pikó András + videó

Így riogat Pikó András + videó

A VIII. kerületi baloldali polgármester valótlanságokat állít az Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztésével kapcsolatban - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté kiemelte: Pikó András a 2019-es kampányát is hazugságokra alapozta, ezt ismételné meg idén is.
Emlékük legyen áldott + videó

Emlékük legyen áldott + videó

A Parlamentben is megemlékeztek a holokauszt magyarországi áldozatairól. 1944-ben ezen a napon, április 16.-án kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása. A Mazsihisz elnöke emlékeztetett, a zsidókat ma Izraelben érő véres támadások után ismét magasra csapott az antiszemitizmus lángja a világban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!