2024. 02. 26. Hétfő Géza napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Belföld

Horváth Csaba háta mögött vált elvtársi kifizetőhellyé Zugló

Elfogadhatatlan, hogy olyan körök kapjanak belső ellenőri munkáért súlyos összegeket, akiknek semmi közük Zuglóhoz, és elvtársi alapon kötődnek a szocialistákhoz – jelentette ki Borbély Ádám fideszes önkormányzati képviselő arról, hogy az MSZP-s Gúr Nándor cége zsíros megbízást kapott a kerülettől.

  • Horváth Csaba háta mögött vált elvtársi kifizetőhellyé Zugló

Havi félmillió forint plusz áfa díjazásért végez idén február óta belső ellenőri munkát a Busszola Tanácsadó és Szolgáltató Bt. a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató (ZVK) Zrt.-nél – közölte az Origo. A portál felhívta a figyelmet arra: mindez azért érdekes, mert a Busszola egyik beltagja Gúr Nándor volt MSZP-s országgyűlési képviselő, aki jelenleg a párt Nyugdíjas Tagozatának az elnöke. Ismert, Zuglónak az a Horváth Csaba a polgármestere, akivel Gúr több cikluson keresztül ült közösen az MSZP-frakcióban az Országgyűlésben. A ZVK Zrt.-t pedig az a Baracskai Gábor vezeti, aki a kerületi MSZP-s alpolgármester, Hajdu Flórián sógora.

A Magyar Nemzet megkeresésére Horváth Csaba nem kívánta kommentálni az ügyet mondván: bár a ZVK Zrt. száz százalékban az önkormányzat tulajdona, annak napi működésére nincsen rálátása.

 
Havi félmillót kap Gúr Nándorék cége Zuglótól Fotó: Vajda János / MTI
 

 – Már az önkormányzati választást követően lehetett látni, hogy a baloldal kifizetőhelyként kívánja működtetni az önkormányzatot.

Elfogadhatatlan, hogy olyan körök kapjanak belső ellenőri munkáért súlyos milliókat, milliárdokat, akiknek semmi közük Zuglóhoz, és elvtársi alapon kötődnek a szocialistákhoz.

A kerületben vezető pozíciókat betöltő rózsadombi szocik éppen azt a „sógor, koma, jóbarát” világot hozták létre, amit a zuglóiak hagyományosan elutasítanak – mondta lapunknak Borbély Ádám. A Fidesz önkormányzati képviselője hangsúlyozta: Gúr Nándor szerződése nem példátlan, korábban ugyanitt kapott havi egymilliós megbízást az a Békefi László Tamás, MSZP-közeli ügyvéd is, aki levédette az O1G szimbólumot. – Míg Gúr a ZVK. Zrt. belső ellenőre, Békefi a kerület átláthatósági biztosa.

Ez alapján kijelenthető: átláthatóságról legkevésbé sem beszélhetünk. A hatalomért és pénzért mindenre képes baloldali koalíció pártjai pedig, élükön a Momentummal csendben asszisztálnak az egészhez – fogalmazott. A fideszes politikus szerint az, hogy Horváth Csaba nem nyilatkozik az ügyben újabb bizonyíték arra, hogy a polgármester nem ura a helyzetnek, és Zugló valódi vezetője a ZVK Zrt.-t rövid pórázon rángató Tóth Csaba, MSZP-vezér. – Azért is átlátszó a polgármester érvelése, mert a tulajdonosi testület vezetőjeként pontosan az ő kötelessége lenne nyilatkozni az ügyben – mondta Borbély.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer show - A NATO ma már nem védelmi, hanem támadó erő + videó

Bayer show - A NATO ma már nem védelmi, hanem támadó erő + videó

Kell-e NATO és ha igen, akkor minek? - tette fel a kérdést Földi László titkosszolgálati szakértő a Bayer show-ban. Az egykori hírszerző emlékeztetett, évekkel ezelőtt a magyar kormány is felvetette az európai fegyveres erők felállítását az Észak-atlanti Szerződés Szervezete helyett. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megműtötték Gulyás Gergelyt

Megműtötték Gulyás Gergelyt

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert megműtötték. A beavatkozás sikeres volt. A műtétet követő rehabilitáció időszakában Gulyás Gergely helyettesítését a parlamentben és a kormányülésen Panyi Miklós államtitkár, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese látja el.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!