2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 22:25

Belföld

Horrorház Józsefvárosban: van, aki már inkább a saját autójában alszik az áldatlan állapotok miatt + videó

Életveszélyes egy társasház Józsefvárosban, a bérlők két éve várnak a költözésre. Van olyan lakó, aki inkább a kocsijában alszik. Ennek ellenére a Pikó András vezette önkormányzat semmit sem tesz az ügyben.

  • Horrorház Józsefvárosban: van, aki már inkább a saját autójában alszik az áldatlan állapotok miatt + videó

Gerendákkal megtámasztott lépcsőház, egy végletekig romos erkély a második emeleten, egy lakattal lezárt ajtó, egy bevásárló szatyor a rácsos ablakon. Így néz ki egy VIII. kerületi önkormányzati bérház.

"A kocsiban lakom. A saját autómban, mert összerombolták az egész lakást"

ezt mondta híradónknak Adorján Béla, aki 43 éve él a Szigony utcai társasházban. Két éve hitegetik azzal, hogy kap egy új lakást, de azóta se történt semmi.

"Ami a legcsúfosabb, az a bérlakások helyzete. Hiszen a legsarkosabb pontjuk volt, hogy itt majd rendet tesznek, és mindenki kap majd bérlakást, mindent felújítanak, és rendben lesz" - erről már Józsefváros fideszes önkormányzati képviselője beszélt. Szilágyi Demeter szerint a Pikó féle városvezetés ígéreteiből az elmúlt négy évben semmi sem valósult meg.

"Még az előző városvezetés kezdte el ennek a Szigony utcai háznak a helyzetét megoldani, hiszen ez egy életveszélyessé vált ház, amit le kéne bontani, és a lakókat el kéne helyezni. Ezzel szemben ez 2019-ben megszakadt, és azóta sem történik semmi, a városvezetés csak hitegeti a lakókat, de nem tudták megoldani az itt lakók problémáját, akik napról napra egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülnek emiatt."

Ráadásul nem csak ebben a Szigony utcai bérházban, hanem az egész kerületben áldatlan állapotban vannak az önkormányzati bérlakások. - tette hozzá Szilágyi Demeter.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!