2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:30

Belföld

Hornung Ágnes: Magyarország családbarát ország, ahol nem jelent hátrányt gyermeket vállalni

A kormány minden nap azon dolgozik, hogy a családok élete kiszámítható legyen - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára egy szombati budapesti rendezvényen.

  • Hornung Ágnes: Magyarország családbarát ország, ahol nem jelent hátrányt gyermeket vállalni

Az államtitkár a Ringató Alapítvány és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom anyák napi közös rendezvényén azt mondta: a kormány családpolitikájának két fő eleme az eszme és az eszközrendszer.

Magyarország családbarát ország - folytatta -, és az emberek úgy érzik, hogy nem jelent hátrányt gyermeket vállalni.

A kormány olyan családpolitikai eszközrendszeren dolgozik, hogy "aki gyermeket vállal, anyagilag ne járjon rosszul, legyen tető a feje felett, vagy ha akar, vissza tudjon térni a munka világába" - tette hozzá.

Hornung Ágnes az intézkedések között említette az otthonteremtési támogatást és a január 1-jével megjelenő csok pluszt. Utóbbi támogatási formában "robbanásszerű" az emelkedés, az első három hónap adatai szerint több mint 3100 család igényelte, az átlagos hitelérték 26 millió forint - ismertette.

Az államtitkár az anyagi biztonságot célzó intézkedések közé sorolta többi között a családi adókedvezvényt, a négy- vagy többgyermekes anyák szja-menteségét, továbbá a bölcsődefejlesztést, amelynek révén 2010-hez képest megháromszorozódott azon települések száma, ahol elérhető a szolgáltatás.

"Fontos, hogy a kormány a családokat helyezte a középpontba; ehhez béke, biztonság és kiszámíthatóság kell. Ezt nyújtja a kormány a családoknak" - hangoztatta Hornung Ágnes.

Kuthi Áron, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány nevében elmondta: a "Gyereket a magasba!" programhoz idén mintegy negyven település csatlakozott, és csaknem tízezer gyereket emelnek a magasba az alapítvány immár hetedik alkalommal megrendezett akcióján.

A rendezvénnyel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy családban élni jó, érdemes gyermeket vállalni, hiszen a gyerek az öröm forrása - közölte.

Forrás: MTI

Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt felhívása + videó

Bayer Zsolt felhívása + videó

A műsorvezető, publicista a HírTV képernyőjén keresztül a Bayer show-ban mondta el, hogy miért lesz fontos a jűlius elsejei Békemenet, hogy miért kell ott lenni és miért kell kiállni Európa mellett. Szerinte meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a normalitás, sőt, hogy mi vagyunk az az Európa, amelyet érdemes és lehet szeretni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Az amerikai nagykövetséggel kapcsolatban álló jobbikos vezérkar beállt Magyar Péter mögé - írja a Magyar Jelen. A lap szerint az amerikai nagykövettel vacsorázó Gyöngyösi Márton a Jobbik teljes infrastruktúráját és használható embereit átirányította a Tisza Párt projektjéhez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!