2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Hornung Ágnes: Az egészségben eltöltött idős évek mind az egyén, mind a társadalom számára fontosak

Az egészségben eltöltött időskori évek fontosságáról beszélt Hornung Ágnes a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára az Országos Gyalogló Idősek Klubhálózata (OGYIK) budapesti regionális találkozóján, szerdán, a Magyar Sport Házában.

  • Hornung Ágnes: Az egészségben eltöltött idős évek mind az egyén, mind a társadalom számára fontosak

Az államtitkár úgy fogalmazott: személyes missziója is, hogy a magyar családpolitika a teljes életutat lefedje. "Egy előremutató nemzet az idősekkel is törődik, lényegesnek tartja, hogy az időskort is ugyanolyan lehetőségekkel ruházzuk fel, mint az aktív éveket - fűzte hozzá.

Kiemelte: időskorban gyakran kiürül a világ, ezért fontos, hogy a mindennapoknak kapjanak értelmet, fizikai és szellemi értelemben is. Összehasonlíthatatlanul jobb életminőséget élhet az, aki szellemileg és fizikailag is karban tartja magát idős korában - mondta. Arra is felhívta a figyelmet, milyen nagy jelentősége van, hogy a klubvezetők energiát fektetnek a gyaloglóklubok szervezésébe.

Hornung Ágnes ismertette: a világ fejlett országaiban kitolódik az átlagéletkor, az egészségben eltöltött évek mind az egyén, mind a társadalom szempontjából egyaránt előnyt jelentenek. Beszélt arról is, hogy a 13 év alatt kialakított családpolitika pilléreit újabb elemmel egészítik ki, amelyeknek célja a testi, lelki és szellemi egészség megőrzésének támogatása minden életszakaszban.

A rendezvényen díjazták a legjobb klubvezetőket, majd ez érdeklődők előadásokat hallgathattak meg a gyaloglás és mozgás mentális és fizikai egészségre gyakorolt hatásáról, illetve a klubvezetők megosztották tapasztalataikat.

Az országszerte gyalogló idősek klubhálózatba szervezése Monspart Sarolta nevéhez fűződik, az Idősek Tanácsának kezdeményezésére indult el, 2017-ben. Az volt az elképzelése, hogy összefogja és közösségé formálja a gyaloglóklubokat, a testmozgás és a kortárs kapcsolatok építésének céljából. Az alapító halála után a hálózat szervezését a Monspart Sarolta Egészséges Életmódért Alapítvány végzi.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint van olyan uniós vezető, aki a békében érdekelt?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Bóka János kiemelte: az unióban vannak vezetői alkalmatlanságból születő rossz döntések - ezt Deutsch Tamás, és Schmidt Mária is megerősítette a konferencián. Kiemelték: ennek érdekében szükséges a vezető-váltás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!