2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Bayer show 21:10

Belföld

Hornung Ágnes: A magyar kormány a családokban hisz + videó

A demográfia és a verseny-képesség összekapcsolódik, egy nemzet lélek-száma az adott ország gazdasági súlyát is meghatározza - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára, a Demográfia és versenyképesség az Európai Unióban című konferencián. Hornung Ágnes kijelentette: a magyar kormány a családokban hisz, arra törekszik, hogy a családok még erősebbé váljanak.

  • Hornung Ágnes: A magyar kormány a családokban hisz + videó

Felhőtlenül játszanak ezek a gyerekek a játszótéren. Ők még nem is sejtik, létezésük nem csupán szüleik számára jelent kimondhatatlan örömöt, de a nemzet egésze szempontjából felbecsülhetetlen.

Erről beszélt a családokért felelős államtitkár egy budapesti konferencián. Hornung Ágnes kiemelte, a gyermekek születése és egy ország versenyképessége szorosan összefügg. Ezért döntött úgy a kormány, hogy Európában egyedülálló módon támogatja a magyar kormány a családokat. Mint fogalmazott, az Európai Unióban a család fogalmát kikezdték, és kevesebb gyermek születik, ez pedig kultúránk és közös értékeink vesztéhez vezethet. 

Magyarország kormánya 2010-ben a választók egyértelmű felhatalmazása alapján, azért indította el a családbarát fordulatot, hogy ez a veszély legalább minket, magyarokat ne fenyegessen, azóta rengeteget léptünk előre, sikerült helyre állítanunk a családok korábbi baloldal, liberális, kormányzás alatt háttérbe szorított megbecsülését. Akadt munka bőven de büszkék lehetünk arra, hogy ma már 30 támogatással és intézkedéssel segítjük a családokat.

A Miniszterelnökség államtitkára videóüzenetében azt mondta, Brüsszel bele akarja hazánkat préselni egy háborúba. Nem foglalkoznak a demográfia kérdésével, a tömeges migrációt választották, holott ez az európai identitást veszélyezteti - mondta Panyi Miklós.

Mi elutasítjuk a tömeges migrációt, e tekintetben sem engedünk a brüsszeli nyomásnak, mi úgy hisszük, hogy a jövő demográfiai és munkaerőpiaci kihívásait, a hazai gyermekvállalást ösztönzésével, a családok támogatásával igyekszik javítani. Ezel összhangban bevezettük és folyamatosan bővítjük Európa legkiterjedtebb és legösszetetteb családtámogatási rendszerét. Jelentős pénzügyi támogatásokkal segítjük a gyermekek megszületését. A CSOK plusz bevezetésével a magyar családok számára Európa legerősebb otthonteremtési eszköze áll rendelkezésre. - mondta Panyi Miklós.

A konferenciát szervező Kopp Mária Intézet elnöke kifejtette, a folyamatosan öregedő, gazdasági lejtmenetben lévő Európa számára kiváló példa lehetne a magyar modell.

Magyarország azon kevés európai ország közé tartozik, ahol a gyermekvállalási kedv és a munkavállalási kedv egyszerre növekedett, ez két olyan tényező amik alapjaiba határozza meg a demográfiai helyzetünket illetve a versenyképességünket.

A konferencián elhangzott, az Unió versenyképessége szempontjából üdvös lenne, ha az EP-választások eredményeként a családbarát erők a mostaninál nagyobb képviseletet szereznének.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget - jelentette be a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára feltöltött vasárnapi videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!