2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Hornung Ágnes: a családpolitika kiemelt terület lesz a jövőben is

A családpolitika, a családok boldogulása kiemelt terület lesz a jövőben is - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szerdán, a családszervezetek közös jótékonysági adventi koszorúkészítésén, Budapesten

  • Hornung Ágnes: a családpolitika kiemelt terület lesz a jövőben is

 

    Hornung Ágnes azt mondta, az elmúlt években és a jövőben is kiemelt területként kezeli a kormány a családok helyzetét, boldogulását, hogy minden kívánt gyermek megszülethessen, tető legyen a fejük felett, vagy az idősek segítését, hogy szép kort éljenek meg.

    Hozzátette: bízik abban, hogy a családszervezetek jótékonysági akciója sikerrel jár, a kívánt adomány összegyűlik, ezzel is hozzájárulhatnak egy gyermekotthon segítéséhez.

    Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) alapítója elmondta, a családszervezetek összefogásával immár hetedik alkalommal szervezik meg az adventi jótékonysági gyűjtést és koszorúkészítést.

    Idén a kárpátaljai Ráton működő Szent Mihály Gyermekotthon árváinak szeretnének legalább egymillió forintot gyűjteni és teljesíteni a gyerekek karácsonyi kívánságát, hogy egy picit elfelejtsék a hazájukban dúló háború szörnyűségeit - tette hozzá.

    Jelezte: az adjukossze.hu oldalon lehet adományozni, illetve az adventi koszorúk, kopogtatók megvásárlásával hozzájárulni az akcióhoz.

    Herczegh Anita, a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért kuratóriumának elnöke, Áder János korábbi köztársasági elnök felesége a rendezvényen kitért arra, hogy családjában évtizedes hagyomány a jótékonysági célú koszorúkészítés; lányával ötven-hatvan koszorút készítenek saját kezűleg ebben az időszakban.

    Arra bíztatott mindenkit, vásároljanak minél többen, hogy minél több adomány gyűlhessen össze a ráti gyermekotthonnak.

    Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elnöke arról beszélt, szívet melengető a rendezvény, mert széles körű összefogást szimbolizál.

    Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke úgy fogalmazott, a családszervezetek egymást erősítve szeretnének értéket teremteni, így született meg hét évvel ezelőtt ez az akció.

    Kitért arra: személyesen győződhetett meg arról a professzionális munkáról, amely a ráti Szent Mihály Gyermekotthonban zajlik az árva gyerekek támogatásában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!