2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Budapest retró 2. 03:00

Belföld

Horn Gábor: Nálunk a napi életet meghatározó antiszemitizmus nincs

„Én zsidó emberként 68 esztendeje itt élve nem érzem azt, hogy Magyarország antiszemita lenne, nincs ilyen alapélményem” – nyilatkozta a Hírklikknek Horn Gábor.

  • Horn Gábor: Nálunk a napi életet meghatározó antiszemitizmus nincs

Az SZDSZ egykori politikusa arra a felvetésre válaszolt, miszerint egy friss kutatás szerint a magyar lakosság 37 százaléka vall antiszemita nézeteket, ami a legjelentősebb zsidóellenességet jelenti a vizsgált országok közül. 

A Mandiner beszámolója szerint egykori koalíciós ügyekért felelős államtitkár hozzátette: politikus korában voltak olyan személyes meghurcoltatásai, amik a származására vonatkoztak, de ő maga az egész életemet úgy élte meg  az országban, hogy azért zsidó emberként lehet itt élni. 

Magyarországon van egy számottevő zsidó közösség, ellentétben Lengyelországgal - tette hozzá.

„Itt nincs antiszemitizmus, de igény lenne rá, mondja a nem túl szellemes vicc, de én azt gondolom, hogy kitapintható, érzékelhető, a napi életet meghatározó antiszemitizmus nincs”

– jelentette ki Horn, aki szerint a magyar „szélsőjobboldali pártoknál” ( MIÉP, Jobbik, Mi Hazánk) nem a zsidóellenesség volt a meghatározó, hanem a cigányellenesség.

Európai helyzet: 

„A második világháború óta nem látott nyílt antiszemitizmus folyik” + videó

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Bóka János kiemelte: az unióban vannak vezetői alkalmatlanságból születő rossz döntések - ezt Deutsch Tamás, és Schmidt Mária is megerősítette a konferencián. Kiemelték: ennek érdekében szükséges a vezető-váltás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!