2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Hónapokig húzódó javítás, elmaradt kártérítés

Hónapok telhetnek el amire kijavítják vagy kicserélik a hibás terméket bizonyos műszaki boltok és szervizek, amelyek gyakran csak egymásra mutogatnak, és az is előfordul hogy nincs aki megtérítse a vevők kárát. Panaszkönyv című műsorunk ilyen történeteket mutatott be.

  • Hónapokig húzódó javítás, elmaradt kártérítés

Vass Józsefné hiába alakított ki a új mosó-szárító gép helyét, egyelőre üres, mert a készüléket az első használat után a szervizbe kellett vinni. „A megvásárlás után ebben a helyiségben helyeztük el a mosógépet és az első próbálkozás után sajnos az történt, hogy itt az egész terület tele volt vízzel” – mesélte.

Az gépet a vásárlás után egy héttel próbálták ki, pedig, ha három munkanapon belül tették volna meg ezt, később könnyebben ment volna az ügyintézés.

„Ekkor bejelentettem a szakszervizbe és egy hét múlva kijött a szerelő, megállapította, hogy a mosógépet el kell vigye, nincs hozzá alkatrésze, megrendeli hozzá az alkatrészt és jelentkezni fog, hogy mikor készül el a mosógépem” – tette hozzá.

Egy hónap múlva azzal hívta fel a szerelő, hogy nem jó a géphez érkezett alkatrész, így belátható időn belül nem tudja megjavítani, ráadásul erre semmi sem kötelezi.

„A jogszabály annyit említ, hogy ha meghibásodik egy termék, akkor törekedni kell arra, hogy 15 napon belül a kijavítás vagy kicserélés megtörténjen” – mutatott rá Kispál Edit, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének szóvivője.

A szerelő azt javasolta az asszonynak, hogy menjen vissza abba az üzletbe, ahol a gépet vásárolta. Ott viszont visszairányították a szervizbe, mondván nem a vásárlástól számított három munkanapon belül jelentette, hogy rossz a mosógép, így már nem kötelességük ezzel foglalkozni. Ezután Ilona útja a helyi fogyasztóvédelmi irodába vezetett, az ő javaslatukra kiharcolta, hogy a boltban legalább egy jegyzőkönyvet vegyenek fel a panaszáról. Újabb egy hónap telt el működő mosógép nélkül, mire az áruház válaszolt neki, itt azt írják: arra várnak, hogy engedélyezzék nekik a rossz mosógép cseréjét, ami azóta sem történt meg.

A fogyasztóvédelmi szervezet szerint nincs akadálya annak, hogy valaki egy termék meghibásodása után rögtön a szervizhez forduljon a gyors ügyintézés reményében.

„A kereskedő függetlenül attól, hogy bárki látta volna ezt a terméket, megállapította volna, hogy javítható, nem javítható, alkatrész kell hozzá, mondhatja, hogy kicseréli a terméket” – tette hozzá Kispál Edit.

A Panaszkönyv kereste az áruházat, de válasz nem érkezett a kérdésekre. A fogyasztóvédő a történtek után azt tanácsolja Vass Józsefnének, menjen vissza a kereskedőhöz és egy újabb jegyzőkönyvben kérje a mosógép árának visszatérítését. Hiszen az a 15 nap, amely alatt a törvény szerint törekedni kell a probléma megoldására, már többszörösen letelt.

Tekintse meg a teljes műsort:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Új igazolás, arról, hogy a magzatok emberek

Új igazolás, arról, hogy a magzatok emberek

Immár igazolást kaphatnak veszteségükről azok az angol szülők, akik a várandósság 24. hete előtt veszítették el gyermeküket – számolt be a BBC. Az intézkedésért kampányolók üdvözölték a döntést, mondván, hogy így családok milliói kaphatnak elismerést arról, hogy gyermekük valóban létezett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hozzájárult a parlament Svédország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult a parlament Svédország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult az Országgyűlés Svédország csatlakozásához az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez (NATO). A képviselők 188 igen és 6 nem szavazattal, tartózkodás nélkül hagyták jóvá a csatlakozási jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló törvényt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!