2023. 09. 29. Péntek Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

Homoszexuális-menet: Fodor szerint ez belefér

Belefér a szólásszabadságba – így kommentálta Fodor Gábor a vallási jelképek gyalázását és a nemzeti érzelmű állampolgárokat sértő transzparenst a homoszexuálisok felvonulásán. A biztonsági emberek brutalitásáról nincs véleménye a liberálisok elnökének.

A liberálisok elnöke, aki egyébként személyesen is részt vett a homoszexuális-felvonuláson, azt állítja: nem látta az ellentüntetőt brutálisan bántalmazó biztonsági embereket, és a videofelvételek alapján sem akart véleményt nyilvánítani az ügyben.

– Én nem láttam, de azt hiszem, hogy az ízlések és pofonok különbözőek, tehát azt, hogy mi történt, hogy a szervezők hogyan végezték a munkájukat, azt én nem tudom megítélni. Nyilván vannak felelősök ez ügyben, és el tudják dönteni, hogy indokolt volt-e a határozott fellépés vagy sem. Bízom benne, hogy ezt ki fogják vizsgálni. Az, hogy ki milyen ruhába öltözik, az egy nehéz kérdés, én fel voltam háborodva akkor is, amikor a választási kampányban többen bohócnak öltözve próbálták megzavarni Bajnai Gordonnak a rendezvényeit. Szerintem nem helyes az, ha általában olyan, a szólásszabadságba beletartozó, de másokat irritáló eszközöket használunk, ami lehet például a bohóc-, a papruha vagy bármi más. Tőlem ezek távol állnak, de hangsúlyoznám, hogy ez a szólásszabadságba beletartozik” – fogalmazott a Magyar Liberális Párt elnöke.

A meneten először részt vevő Lendvai Ildikó nem látta az ellentüntető rugdosását és a kamionok feliratát sem. A szocialisták korábbi elnöke a Hír TV-nek azt mondta, a felvonulás lényege, hogy mindenki szabadon vállalhassa önmagát. Ugyanakkor hozzátette, ha ezzel bárki árt másnak, akkor az nem a Pride szellemében cselekszik.

„Nem kell senkit megalázni, sem vallási, sem nemzeti érzelmeiben, és végképp nem kell és nem szabad fizikailag inzultálni. A Pride egész szelleme arról szól, hogy mindenki vállalhassa a maga meggyőződését. Nem gondolom, hogy helyes, ha a Pride-ot provokálják például polgármesterek nyomdafestéket nem tűrő szavakat ordibálva, nem gondolom helyesnek, ha a Pride-ot provokálják jobbikos képviselők kilógatva mindenfélét a Parlament ablakán, és azt sem gondolom helyesnek, ha a Pride biztonsági őrei vagy bármely résztvevői másokat bántanak” – közölte az MSZP volt elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hogy lettek az egykor gyűlölt hitelminősítők a magyar kormány barátai?

Hogy lettek az egykor gyűlölt hitelminősítők a magyar kormány barátai?

Nagyot fordult a világ a nemzetközi hitelminősítő intézetek és a kormány körül mostanság. Akik végigkövették a 2010-es évek gazdaságpolitikai momentumait, talán még emlékezhetnek, a 2011–12-es euróválság és finanszírozási nehézségek idején a hárombetűs intézmény, az IMF után csak a Moody’s, a Fitch Ratings vagy a Standard and Poor’s neve csengett keserűbben a kormányzati kommunikációban, miután azok sorra minősítették le a magyar szuverén adósosztályzatot, egészen a bóvli kategóriába visszavágva. Mindez már a múlt, ezúttal nincs bóvli, helyette csupa-csupa pozitív kilátás. Elemző magyarázza el az okokat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Az amerikai polip magyarországi csápjai

Az amerikai polip magyarországi csápjai

Hosszú évek óta építkeznek Magyarországon olyan politikai aktorok, akik szoros kapcsolatban állnak a globális baloldali hálózattal, illetve az Egyesült Államok egyes érdekcsoportjaival.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!